40-åring gripen för mord på sin barnfru

Publicerad 25 juni 2018 kl 16.05

Inrikes. En internationellt efterlyst man från Afghanistan som misstänks ha mördat en 16-årig flicka i södra Stockholm 2016 har förts till Sverige efter att ha gripits i Iran. Mannen ska ha varit gift med den unga flickan, rapporterar TT. Efter mordet ska han ha grävt ned delar av flickans kropp i en skog.

Gilla artikeln på Facebook

Den gripne mannen har varit häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst sedan juni 2016. Detta för ett mord på en 16-åriga flicka i mars 2016.

Delar av flickans kropp hittades nedgrävda i ett skogsområde i Hökarängen i maj samma år.

40-åringen och den mördade flickan, som båda är afghanska medborgare, var gifta med varandra. Den mycket yngre flickan ska ha fått asyl i Sverige under hösten 2015.

Mannen greps i Iran i maj i år och har nu transporterats till Sverige.

– Vi hade uppgifter om att han kunde befinna sig i ett visst land och lämnade också uppgifter via Interpol om var han kunde finnas, i vilket område, säger åklagaren Tomas Malmenby till TT.

Åklagaren vill inte uppge exakt vad misstankarna bygger på. Men när mannen först häktades i sin frånvaro var han misstänkt på sannolika skäl, skriver TT, vilket är den högre misstankegraden.

Nya häktningsförhandlingar kommer hållas i Södertörns tingsrätt i morgon tisdag. Någon annan misstänkt ska inte finnas.


Nyheter från förstasidan

AFS: Youtube har raderat oss permanent

Partiet anklagas av Youtube för "hets mot folkgrupp". Gustav Kasselstrand: "Det politiskt korrekta etablissemanget gör allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för oss."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersens tankar inför valet. Hög tid inse att politikerna bara bryr sig om sig själva och sina importerade vänner.0 Plus

Vetenskap

Sömnstörningar ger ökad risk för demens. Även ovanligt lång sömn är kopplat till kraftig riskökning.0 

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0