50 personer i slagsmål i Upplands Väsby – polisen utsattes för stenkastning

Publicerad 23 februari 2019 kl 11.51

Inrikes. Så många som 50 personer ska ha varit inblandade i ett stort slagsmål i Upplands Väsby utanför Stockholm på fredagseftermiddagen. Stöket fortsatte sedan ända fram till midnatt, med bland annat stenkastning mot polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var 14-tiden på fredagseftermiddagen som polisen först kallades till Love Almqvists torg i Upplands Väsby där ett 50-tal personer ska ha slagits med varandra.

När polisen kom till platsen hade dock slagsmålet upphört.

Polisen pratade då med tre personer som talade om att de blivit misshandlade tillhygge. Ett av tre brottsoffer fick föras till sjukhus med ambulans och händelsen utreds som grov misshandel.

Men det hela slutade inte där. 

Vid 19-tiden på kvällen fick polisen nya samtal om att maskerade personer rörde sig vid pendeltågsstationen. Polisen skickades återigen till området men fick inte fram någon information om brott.

Ännu senare på kvällen, vid 21.30-tiden, fick polisen ytterligare uppgifter om maskerade personer som bar på pinnar, var verbalt utåtagerande och störde den allmänna ordningen.

"När polisen var i området kastades det föremål mot polisen", skriver polisen i sin händelserapport.

Personerna ska också ha varit utåtagerande mot poliserna, men ingen träffades av föremålen.

P4 Stockholm skriver att det kastades stenar mot polisen, och att stöket höll på till midnatt. De flesta var ungdomar i övre tonåren.

– De gick mot angrepp i förenat våld mot poliser, säger Towe Hägg, talesperson på Stockholmspolisen till SR.

Enligt uppgift ska hela bråket ha börjat med att vissa ungdomar inte fick komma in på en fritidsgård. Dessutom ska föräldrar ha deltagit i bråket, men detta är uppgifter som polisen inte bekräftar.

Tre gärninhsmän greps på kvällen och är nu misstänkta för våldsamt upplopp. En av dem är även misstänkt för brott mot knivlagen. De är inte längre frihetsberövande men brottsmisstankarna kvarstår, rapporterar polisen. Männen är födda 1978,1993 och 1999.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus