6 av 10 tyskar vill att Merkel avgår i förtid

Publicerad 9 november 2018 kl 11.11

Utrikes. En majoritet av tyskar anser nu att Tysklands förbundskansler Angela Merkel bör avgå redan i början av nästa år, två år innan hennes mandat egentligen går ut. Det visar en ny undersökning, skriver Newsweek.

Gilla artikeln på Facebook

Det är en undersökning från Insa institute gjord på uppdrag av tyska Bild som visar att en klar majoritet tyskar anser att förbundskansler Angela Merkel bör avgå i förtid.

62,2 procent vill att hon avgår i början av nästa år och överlämnar uppdraget till den som blir ny partiledare för kristdemokratiska CDU.

37,8 procent anser att hon bör sitta kvar.

Förra veckan meddelade Merkel att hon inte kommer ställa upp till omval i december som partiledare för CDU, som hon lett i 18 år. Hon sade också att hon inte kommer ställa upp som förbundskansler efter 2021, då hennes mandat officiellt går ut.

– Jag var inte född kansler och jag har aldrig glömt, sade hon.

Enligt Newsweek har den tidigare populära ledaren förlorat sitt inflytande på grund av att hon i samband med asylvågen öppnade Tysklands dörrar för över 1 miljoner utomeuropeiska invandrare.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0