Finland och invandringen
Antirasisten Adam Tensta.

Adam Tensta deltog i finsk antirasistisk demonstration

Publicerad 29 juli 2015 kl 08.12

Kulturnyheter. Rappartisten Adam Tensta var på plats och uppträdde under en manifestation för mångkultur i Helsingfors under tisdagskvällen. Tillställningen samlade cirka 15.000 deltagare.

Gilla artikeln på Facebook

Manifestationen var en reaktion på att riksdagsledamoten Olli Immonen från Sannfinländarna i fredags publicerade ett inlägg där han beskrev sin vision om ett Finland utan mångkulturalism.

Sammanlagt samlades ungefär 15.000 personer för att demonstrera för "ett öppet och mångkulturellt Finland" under parollen "Vi har en dröm", skriver vänsterorienterade svenska Yle.

Många artister, offentliga personer och politiker var på plats – bland dem Sannfinländarnas Matias Turkkila, som blev utbuad när han höll ett tal om att partiet tog avstånd från rasism. Artisten Ali Jahangiri var tvungen att gå upp på scen och vråla åt publiken att "hålla käft" så att politikern kunde slutföra sitt tal.

Den Stockholmsbaserade rapparen Adam Tensta uppträdde senare under kvällen tillsammans med den finländske rapparen Signmark. Tensta väckte uppmärksamhet när han för ett par veckor sedan lämnade TV4 "Nyhetsmorgons" studio i protest mot att programmet tidigare bjudit in Louise Andersson Bodin, som en gång använde sig av ordet "neger" i ett klipp hon laddade upp på nätet. Agerandet fick som följd att Andersson Bodin, en 24-årig personlig tränare från Grums, överöstes med mord- och våldtäktshot från antirasister.


Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Kulturnyheter

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0