Researchgruppen & våldet
Vänsterextremisterna Martin Fredriksson och My Vingren var nominerade till Stora journalistpriset för sina kartläggningar av meningsmotståndare.

Afa fick inte Bonniers stora journalistpris

Publicerad 20 november 2014 kl 19.13

Media. Expressen och det kriminella vänsternätverket Researchgruppen, tidigare AFA Dokumentation, var nominerade till Bonniers stora journalistpris i kategorin årets avslöjande för deras uthängningar av personer som kritiserat invandringspolitiken på nätet. Men priset gick istället till Dan Josefsson och Jenny Küttim för deras bok och dokumentärfilm om Thomas Quick.

Gilla artikeln på Facebook

Researchgruppens nominering till det prestigefulla priset delades med Expressen, som konfronterade och hängde ut personer som förekom i det åsiktsregister över tusentals invandringskritiker som Researchgruppen upprättat. Juryns motivering till nomineringen löd: ”För att de med banbrytande men kontroversiella metoder har röjt hatets nätverk och visat nolltoleransens rätta ansikte”.

Den våldsdömde vänsterextremisten Martin Fredriksson, som företräder Researchgruppen, deltog i början av november på en lunchceremoni i Bonnierfamiljens villa Nedre Manilla på Djurgården i Stockholm i samband med nomineringen.


Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus