Researchgruppen & våldet
Vänsterextremisterna Martin Fredriksson och My Vingren var nominerade till Stora journalistpriset för sina kartläggningar av meningsmotståndare.

Afa fick inte Bonniers stora journalistpris

Publicerad 20 november 2014 kl 19.13

Media. Expressen och det kriminella vänsternätverket Researchgruppen, tidigare AFA Dokumentation, var nominerade till Bonniers stora journalistpris i kategorin årets avslöjande för deras uthängningar av personer som kritiserat invandringspolitiken på nätet. Men priset gick istället till Dan Josefsson och Jenny Küttim för deras bok och dokumentärfilm om Thomas Quick.

Gilla artikeln på Facebook

Researchgruppens nominering till det prestigefulla priset delades med Expressen, som konfronterade och hängde ut personer som förekom i det åsiktsregister över tusentals invandringskritiker som Researchgruppen upprättat. Juryns motivering till nomineringen löd: ”För att de med banbrytande men kontroversiella metoder har röjt hatets nätverk och visat nolltoleransens rätta ansikte”.

Den våldsdömde vänsterextremisten Martin Fredriksson, som företräder Researchgruppen, deltog i början av november på en lunchceremoni i Bonnierfamiljens villa Nedre Manilla på Djurgården i Stockholm i samband med nomineringen.


Nyheter från förstasidan

Västfödda muslimer mer extrema än utrikesfödda

Forskare menar att muslimerna känner sig missgynnade, vilket leder till "frustration och ilska". "Det viktigaste fyndet var dock att muslimer födda i västvärlden medgav en större villighet att använde våld."0 

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus