Genrebild. Stockholms stadshus.

Alliansen ger 20 miljoner till ensamkommande

Publicerad 8 november 2018 kl 09.43

Inrikes. Miljöpartiet och Alliansen i Stockholms stad kommer nu spendera 20 miljoner skattekronor på att ensamkommande ska få boenden i huvudstaden.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i oktober som Alliansen ingick ett blocköverskridande samarbete i Stockholms stad med Miljöpartiet.

Det "grönblåa samarbetet" var bland annat överens om att Stockholms stad ska "behålla ekonomiskt bistånd till papperslösa barn", något som Moderaterna tidigare sagt nej till.

Nu meddelar även socialborgarrådet Jan Jönsson (L) att staden ska skjuta till 20 miljoner kronor för att "ensamkommande" ska kunna bo kvar på Stadsmissionens boenden, uppger SVT Stockholm.

Stadsmissionen har tidigare aviserat att man måste stänga boenden för 300 ensamkommande på grund av brist på statliga bidrag. De afghanska invandrarna skulle då tvingas ordna egna bostäder.

Men nu reserveras alltså 20 miljoner skattekronor för detta ändamål 2019, vilket innebär att bostäderna kommer vara kvar.

– Är det så att man inte hittar någonstans att sova över natten så ska man kunna vända sig till vår socialtjänst och få en plats. Det är så det ska fungera, säger Jan Jönsson (L) till SVT.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus