Pedofil får vårdnaden
Arkivbild.

Arabisk pedofil gjorde 12-åring gravid: Nu får han vårdnaden om barnen

Publicerad 27 januari 2018 kl 18.35

Lag & Rätt. Den våldtäktsman från Irak som skaffat barn med en 12-årig flicka från Göteborg väntas nu anlända till Sverige som anhörig­invandrare. Trots att han bevisligen är barn­våldtäktsman har Stockholms tingsrätt nämligen gett honom vårdnaden om båda barnen.

Gilla artikeln på Facebook

Flickan som kommer från en invandrar­familj i Göteborg giftes bort och våldtogs av sin nyblivne man. Som 13-åring fick hon två tvillingar. Tvillingar som hon nu, efter att ha förlorat en vårdnadstvist i Stockholms tingsrätt, ska överlämna till barn­våldtäkts­mannen.

Mannen har redan satt kurs från arabvärlden och väntas inom kort anhöriginvandra till Sverige, rapporterar Göteborgs-Posten som granskat fallet.

Stockholms tingsrätt motiverar sitt beslut med att barnen tillbringat nästan hela sin uppväxt tillsammans med pedofilen i Irak, vilket enligt rätten betyder att pedofilen är den mest lämpliga föräldern.

Enligt modern togs tvillingarna ifrån henne och fördes bort, men det ändrar inte domstolens bedömning.

Regeringens hedersexpert Juno Blom vid vid länsstyrelsen Östergötland kallar tingsrättens beslut för "det vidrigaste jag läst i hela mitt liv" och menar att ärendet är ”en skam för svenska myndigheter”.

– En liten flicka har förts ut ur Sverige, gifts bort, våldtagits och blivit av med sina barn utan att myndigheter agerat. Och nu sätter man sista spiken i kistan genom att ta ifrån henne vårdnaden, säger hon till Göteborgs-Posten.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0