Aschberg ny ordförande för Publicistklubben

Publicerad 10 april 2019 kl 09.48

Media. Robert Aschberg har utnämnts till ny ordförande för Publicistklubben, rapporterar Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Aschberg, som är aktuell med uthängnings- och förnedringsserien "Trolljägarna", tar över uppdraget efter den tidigare ordföranden Anna Hedenmo.

– Jag tackade ja till uppdraget av fåfänga, för det här är mycket hedervärt. Med tanke på syftet och den roll som klubben spelar och kan spela, får man ju tacka ja, sade Robert Aschberg under publicistklubbens årsmöte på måndagen enligt SVT Nyheter.

Den kontroversiella 67-åringen hoppas också kunna få in nytt folk i den så kallade PK-klubben, som drabbats av ett vikande medlemsantal.

– Jag hoppas att debattverksamheten kan dra folk och dra in fler medlemmar till klubben också. Jag har sett att det har gått ner litegrann och ska man hålla de ädlare syftena levande gäller det att man har stålar till det och folk som är engagerade, säger Aschberg enligt Nyheter Idag.

Beskedet om att just Robert Aschberg ska ta över journalisternas klubb, vars uppdrag är att slå vakt om press- och yttrandefriheten, har inspirerat till hånfulla kommentarer på sociala medier.

"Ett stort grattis till Robert Aschberg som valts ny ordförande för Publicistklubben. Nu väntar vi bara på att juristen Clark Olofsson ska bli ny ordförande i Högsta Domstolen", skriver exempelvis användaren Goten på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0