Bert Karlsson får hård kritik från bland annat L-ledaren Jan Björklund.

Bert: SD behandlas som judarna i Nazityskland

Publicerad 4 november 2018 kl 15.54

Media. Sverigedemokraterna behandlas idag på samma sätt som Hitler behandlade judarna, uppger Bert Karlsson för vänsterbloggen Nyheter24. Själv hävdar Karlsson dock att han kan ha blivit felciterad.

Gilla artikeln på Facebook

– Den förföljelse som Hitler gjorde på oliktänkande på sin tid, det är samma idag. Då var det judarna, idag är det SD, säger Bert Karlsson enligt Nyheter24.

När journalisten frågar om han verkligen vill gå så långt som att säga att det är samma sak svarar Karlsson "ja" och tillägger att "det är så jävla korkat allting".

Till Expressen säger Bert Karlsson att nog var "vissa formuleringar" i artikeln "som inte stämde" och som Nyheter24 "vinklade".

Vänsterbloggens chefredaktör Henrik Eriksson vidhåller dock att citaten är korrekta.

Flera politiker har reagerat på formuleringarna.

"Om detta uttalande är korrekt återgivet är det ett av de mest omdömeslösa yttranden som gjorts", Skriver exempelvis Liberalernas partiledare Jan Björklund på Twitter.

Miljöpartiets avgående språkrör Gustav Fridolin riktar en känga mot Kristdemokraterna, som samarbetat med Bert Karlsson.

"Kristdemokraterna anlitar en person med historia av att göra rubriker som vallokomotiv. Valet passeras och personen går över alla gränser med ett uttalande som jämställer att partier väljer själva vilka man vill samverka med, med historiens värsta brott, avskaffande av demokratin och industriellt massmord", skriver Fridolin på Instagram. 


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Media

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0