Bert Karlsson får hård kritik från bland annat L-ledaren Jan Björklund.

Bert: SD behandlas som judarna i Nazityskland

Publicerad 4 november 2018 kl 15.54

Media. Sverigedemokraterna behandlas idag på samma sätt som Hitler behandlade judarna, uppger Bert Karlsson för vänsterbloggen Nyheter24. Själv hävdar Karlsson dock att han kan ha blivit felciterad.

Gilla artikeln på Facebook

– Den förföljelse som Hitler gjorde på oliktänkande på sin tid, det är samma idag. Då var det judarna, idag är det SD, säger Bert Karlsson enligt Nyheter24.

När journalisten frågar om han verkligen vill gå så långt som att säga att det är samma sak svarar Karlsson "ja" och tillägger att "det är så jävla korkat allting".

Till Expressen säger Bert Karlsson att nog var "vissa formuleringar" i artikeln "som inte stämde" och som Nyheter24 "vinklade".

Vänsterbloggens chefredaktör Henrik Eriksson vidhåller dock att citaten är korrekta.

Flera politiker har reagerat på formuleringarna.

"Om detta uttalande är korrekt återgivet är det ett av de mest omdömeslösa yttranden som gjorts", Skriver exempelvis Liberalernas partiledare Jan Björklund på Twitter.

Miljöpartiets avgående språkrör Gustav Fridolin riktar en känga mot Kristdemokraterna, som samarbetat med Bert Karlsson.

"Kristdemokraterna anlitar en person med historia av att göra rubriker som vallokomotiv. Valet passeras och personen går över alla gränser med ett uttalande som jämställer att partier väljer själva vilka man vill samverka med, med historiens värsta brott, avskaffande av demokratin och industriellt massmord", skriver Fridolin på Instagram. 


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus