Björklund: Snart blir SD:s dröm om ett konservativt block verklighet

Publicerad 21 mars 2019 kl 15.40

Inrikes. Inte heller Liberalernas partiledare Jan Björklund är förtjust i Kristdemokraternas besked att man tänker börja förhandla med Sverigedemokraterna. Han tror det är början på SD:s dröm om ett konservativt block i Sveriges riksdag.

Gilla artikeln på Facebook

Även Jan Björklund rasar nu mot KD:s besked om att man ska börja förhandla konkret politik med Sverigedemokraterna.

Likt Annie Lööf beskriver han Sverigedemokraterna som ett "högernationalistiskt parti med rötterna i den svenska nynazismen".

Liberalerna menar att Sverigedemokraterna står för en "auktoritär nationalism", varför det är oacceptabelt att ens samtala med dem.

"De vill lämna EU, inskränka aborträtten, ta bort rättigheter för HBTQ-personer och styra kultur och media. Liberalerna står för personlig frihet, jämställdhet och öppenhet. Så nej. Det finns inget att förhandla om där", skriver man på Twitter.

– Det är sorgligt att Kd öppnar för förhandlingar, och sannolikt det första steget mot det konservativa block som Sverigedemokraterna drömmer om, säger Jan Björklund i sociala medier.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0