Björn Söder om Stefan Löfven: Lögnaktig och "dum i huvudet"

Publicerad 9 maj 2019 kl 12.14

Inrikes. Sverigedemokraternas Björn Söder går nu till motangrepp mot statsminister Stefan Löfven (S) och undrar om denne är rentav "dum i huvudet".

Gilla artikeln på Facebook

SD-riksdagsledamoten Björn Söder rasar mot Stefan Löfven.

Enligt Söder ska Löfven under riksdagsdebatten på onsdagen ha fällt kommentaren om SD att "...som själv har företrädare som ifrågasätter huruvida judar kan vara svenska medborgare, huruvida samer kan vara det?"

Detta med anledning av att Söder 2018 påpekade att judar och samer har en minoritetsställning i Sverige "just för att de inte är svenskar".

Uttalandet handlade dock inte om medborgarskap, utan Söder har tvärtom sagt att personer ur minoriteter visst kan vara medborgare men att till exempel samer tillhör "den samiska nationen".

Björn Söders uttalande om minoriteter har upprepade gånger misstolkats, men kanske inte så extremt som nu Löfven ska ha gjort.

Detta har fått Söder att ifrågasätta statsministerns intelligens.

"Ärligt talat, är statsministern dum i huvudet? Ja, man kanske inte skall uttrycka sig så, men det finns faktiskt inte annat sätt att uttrycka sig över mannen som utger sig för att vara statsminister i detta land. Löfven står och ljuger, gång på gång på gång på gång", skriver riksdagsledamoten på Facebook.

Enligt Björn Söder saknar statsministern totalt självinsikt i sina och sitt partis egna svagheter.

"Detta är tydliga exempel på desperationen inom hela sosseriet om att de spelat ut sin politiska roll i politiken. Det antisemitiska sossepartiet som Löfven representerar hör numera hemma på historiens skräphög tillsammans med sin partiledare", fortsätter han.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0