Härvan runt Massi Fritz
Elisabeth Massi Fritz.

Målsägarbiträde: "Majoriteten av misstänkta jag möter har utländsk bakgrund”

Publicerad 5 oktober 2017 kl 17.12

Inrikes. Brottmålsadvokaten Elisabeth Massi Fritz bekräftar nu bilden av att många våldtäkter begås av invandrare, åtminstone i de fall hon hanterar. Där är de flesta misstänkta gärningsmän utländska, skriver hon på Instagram.

Gilla artikeln på Facebook

"Våldtäktsanmälningarna ökar och på mitt bord har jag många våldtäkter och gruppvåldtäkter. Majoriteten av de misstänkta jag möter i dessa mål har utländsk bakgrund", skriver Massi Fritz.

För att ta reda på om det är en slump eller om det ser ut så i allmänhet bad hon en kollega ringa Brottsförebyggande rådet, Brå.

Men det hjälpte inte. Där har man inga sådana siffror, enligt Massi Fritz.

"Hur siffran ser ut vet jag inte. Brå har inte heller en siffra, för en sådan statistik finns inte. Trodde jag hörde fel", skriver hon.

Så kan det inte få fortsätta, menar Enligt Elisabeth Massi Fritz.

Enligt henne måste det fram rättvis och tydlig statistik över förövararnas bakgrund. Annars går det inte att arbeta förebyggande och stoppa våldtäkterna i landet.

Hon påpekar att Sveriges makthavare måste börja ta frågan på allvar och "våga lyfta på locket".

"Hur ska vi annars bekämpa dessa fruktansvärda och svåra våldtäkter som begås mot alla offer? Det är ju förövaren som är problemet", påpekar Massi Fritz och säger att hon personligen kommer gå vidare med frågan och arbeta för en förändring.

"Det här är INTE acceptabelt", skriver Elisabeth Massi Fritz på Instagram.

 

Min arbetsdag i tingsrätten i en gruppvåldtäkt är slut. Våldtäktsanmälningarna ökar och på mitt bord har jag många våldtäkter och gruppvåldtäkter. Majoriteten av de misstänkta jag möter i dessa mål har utländsk bakgrund. Jag vet inte om det är en slump att just jag har dessa mål ? Min kollega ringde därför till Brå för att få tag på en rättvis statistik i syfte att arbeta med information och kunskapsspridning. Hur siffran ser ut vet jag inte. Brå har inte heller en siffra, för en sådan statistik finns inte ? Trodde jag hörde fel. ‼️ Om vi ska arbeta förebyggande och få stopp på våldtäkterna är det dags att ta reda på hur förövaren ser ut ? Vi måste ta tag i frågan på allvar och våga lyfta på locket. Hur ska vi annars bekämpa dessa fruktansvärda och svåra våldtäkter som begås mot alla offer ? Det är ju förövaren som är problemet. Jag kommer gå vidare med frågan, för det här är INTE acceptabelt. #advokatmassifritz #equality #justice #sverige

Ett inlägg delat av Elisabeth Massi Fritz (@advokatmassifritz)


Nyheter från förstasidan

Moderaterna skotar löfte om tiggeriförbud

Ändrar ståndpunkt direkt efter valet. "Moderaterna kommer inte att driva ett tiggeriförbud" – för att blidka Miljöpartiet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Nästan alla lever på bidrag. "Anmärkningsvärt" att folkslaget ändå anser sig ha överlägset bäst livskvalitet, enligt forskare.0 Plus

Vetenskap

Särskilda celler gör vissa modigare. Forskarnas upptäckt kan förklara skillnaden i riskbeteende.0 

Få samhällsvetenskapliga studier seriösa. Forskare upprepade studier från de mest prestigefyllda tidskrifterna.0 Plus

Kultur

Pippi Långstrump skrivs om: Blir hemlös rom i Rinkeby. Flyttar från Villa Villekulla till övergiven bil i förorten.0 

Alla gamla svenska tidningar snart gratis på nätet. Svenska pressarvet kan digitaliseras tack vare donation.0