#Metoo
Här skämtar Fredrik Skavlan och Ebba Busch Thor om "Metoo"-kor i SVT/NRK:s Skavlan. Skratten har gjort feministerna i Centerkvinnorna rasande.

Centerkvinnor efter Skavlan: Ebba Busch Thor stoltserar med "unkna värderingar"

Publicerad 16 februari 2019 kl 18.41

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hängde på programledarens skämt om "Metoo" i Skavlan på fredagen. Nu får hon kritik i sociala medier av Centerkvinnorna, som kallar hennes värderingar för "unkna".

Gilla artikeln på Facebook

Det är fredagens avsnitt av Skavlan som upprört feministerna i Centerkvinnorna.

I programmet, där KD-ledaren Ebba Busch Thor gjorde succé och bland annat med klockren röst framförde Alexander Rybaks "Fairytale", skämtade nämligen Fredrik Skavlan om feministuppropet Metoo.

Busch Thor berättade om en intervju med Expressen TV på en kohage förra sommaren, där en ko mitt under intervjun hade börjat slicka KD-ledaren på benet.

Skavlan inflikar då och säger att "Asså, det är ju en Metoo-ko!", varpå Ebba Busch Thor svarar: "Ja, men det är det!" och publiken skrattar och applåderar.

Men alla uppskattar tydligen inte partiledarens medverkan i det norsk-svenska programmet.

"I valrörelsen raljerade Ebba Busch Thor över genuspedagogiken i förskolan. I kväll gör hon sig lustig över #metoo hos Skavlan. Att Kd:s 'jämställdhetspolitik' hör hemma i det förgångna är ingen nyhet, men varför stoltsera så med dessa unkna värderingar?", skriver nu Centerkvinnorna i ett inlägg på Twitter.

De liberala feministernas angrepp på den populära partiledaren får dock häftig kritik, och flera svarar dem att de bara är bittra för att deras egen partiledare Annie Lööf numera är så impopulär.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus