Christian Sonesson kräver "flyktingstopp" – och att flyktingar åker hem

Publicerad 6 april 2019 kl 12.17

Inrikes. Staffanstorp vägrar skapa ghetton och utanförskapsområden. Det meddelar nu Kommunstyrelsens ordförande (M) Christian Sonesson på sin Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson fortsätter kräva en förändrad invandringspolitik.

Detta bland annat på grund av den mycket ansträngda bostadsmarknaden i Sverige.

– Redan våren 2018 krävde vi flyktingstopp. Det är inte ansvarsfullt att ta emot fler människor än vi kan hantera på ett tillfredsställande sätt, för både den enskilde som för samhället – och en förutsättning för detta är naturligtvis att det finns bostäder, säger han på Facebook.

Den lokale M-toppen understryker att det redan innan asylvågen 2015 rådde bostadsbrist i hela 240 av landets kommuner.

– Att i ett sådant läge öppna gränserna är ingenting annat än oansvarigt. Landets kommuner stod mycket dåligt rustade för att ta emot nyanlända, rimliga bostäder saknades och möjlighet till en god integration fanns inte när Anvisningslagen antogs.

– Vi har alltid strävat efter en ansvarsfull hantering av de skattemedel vi har till vårt förfogande och därför också sökt okonventionella lösningar. Exempelvis köpte kommunen hösten 2017 in ett antal husvagnar som fick tjäna som tillfälligt boende åt ensamstående, vuxna män.

Andra kommuner har valt andra lösningar, skriver Sonesson, som att köpa bostäder åt nyanlända. Men det är inte försvarbart att använda kommuninvånarnas skattepengar på det sättet, menar han.

Att ta fram nya "miljonprogram" är inte heller något alternativ, då de skulle förvandlas till "utanförskapsområden". Han tänker inte skapa ghetton i Staffanstorp och riskera kommuninvånarnas trygghet.

Däremot finns det en verklig lösning:

– Inte enbart Moderaterna i Staffanstorp, utan partiet som helhet, bör driva flyktingstopp och att flyktingar som flytt till Sverige ska återvända till hemländerna i takt med att konflikterna avtagit och säkerhetsläget förbättrats i respektive hemländer, påpekar han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus