Etnicitet styr tjockisens självbild

Publicerad 1 juli 2018 kl 16.25

Vetenskap. Feta människor ur etniska minoritetsgrupper är betydligt mer benägna att "identifiera sig" som normalviktiga – trots att de är feta – än vad vita västerlänningar är. Det visar en stor brittisk studie.

Gilla artikeln på Facebook

I genomsnitt är överviktiga som inte inser att de är överviktiga 85 procent mindre sannolika att försöka göra något åt sina viktproblem, enligt studien som omfattade 23.460 överviktiga personer i Storbritannien.

En tidigare studie från 2011 visade att invandrare var kraftigt överrepresenterade inom hjärt- och kärlsjukdomar. Problemen antogs först härröra från så kallade socioekonomiska faktorer, men när man jämförde låginkomsttagare från Polen med högbidrags­tagare från tredje världen, i synnerhet Bangladesh och Pakistan, visade det sig att högbidrags­tagarna i Storbritannien hade sämre hälsa.

I en uppföljande studie slår man nu fast att sjukdomarna snarare är livsstilsrelaterade än beror på genetiska orsaker. Man har dock inte undersökt om mentaliteten som driver fram en slapp livsstil hos vissa folkgrupper är genetiskt betingad eller ej.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Vetenskap

Vänstervrede när Steam lovar sluta censurera politiskt inkorrekta spel. Kommer bara ingripa vid olagligt innehåll och "trollningar".0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0