Isobel Hadley-Kamptz.

Expressenprofilen: "Etablissemanget måste inse att AFA har en poäng"

Publicerad 5 juli 2018 kl 21.11

Media. "Etablissemanget" måste inse att "AFA hade en poäng eller två". Det skriver Isobel Hadley-Kamptz, veteran som ledarskribent på Expressen och Dagens Nyheter, på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Antifascistisk aktion, AFA, är ett vänsterextremt nätverk vars enda syfte är att angripa och i grupp misshandla människor som är kritiska till invandringspolitiken.

Nu får grupperingen stöd från Expressens kulturskribent Isobel Hadley-Kamptz, som tidigare även var ledarskribent på Expressen och Dagens Nyheter.

"Förlåt att jag säger det här, men snart måste etablissemanget nog börja inse att AFA hade en poäng eller två", konstaterar den 41-åriga liberalen i ett Twitter-inlägg.

Våldsgruppen "förstod att man måste skydda sig själv mot fascisterna. Det räcker inte att förlita sig på polisen. Tyvärr", fortsätter Hadley-Kamptz.

41-åringen understryker att hon själv inte "gillar" AFA:s ideologi utan att det är strategin hon beundrar.

Andra liberaler på Twitter är dock kritiska till Isobel Hadley-Kamptz utspel. Flera av dem hänvisar till att AFA i vissa fall även har attackerat liberaler.

Expressen har tidigare samarbetat med Researchgruppen, före detta AFA dokumentation, för att identifiera och hänga ut invandringskritiska privatpersoner.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Vetenskap

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0