Extremvänstern anföll manifestation mot droger

Publicerad 14 april 2012 kl 22.12

Politik.En grupp innerstadsungdomar anfölls av vänsterextremister under lördagen när de genomförde en demonstration mot droger på Stureplan i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt den nationalistiska aktivistorganisationen Nordisk Ungdom hade personerna bakom manifestationen uppmärksammat nätfenomenet Hardbass, som går ut på att manifestera mot droger genom att dansa ute bland allmänheten.

- Med tanke på hur mycket droger som florerar på Stureplan så ville vi visa att man faktiskt kan ha roligt och dansa utan droger säger Linda, 17 år, i ett pressmeddelade från organisationen.

Strax efter att manifestationen ägt rum vid ”Svampen” på Stureplan så anfölls de av en aggressiv klunga vänsterextremister som var beväpnade med tillhyggen. Enligt Nordisk Ungdom ska de ha kastatflaskor och sten mot ungdomarna.

- Det finns inga ursäkter för sådant här. Nordisk Ungdom är en fredlig intresseorganisation för svenska ungdomar och har alltid varit öppna med att vi är emot våld. Det är sorgligt att vänstern idag väljer att attackera så här pass unga människor, säger Nordisk Ungdoms talesman Andreas Johansson.

AFA har inte gått att nå för en kommentar.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Vetenskap

Var sjunde råtta blev alkoholist. Banbrytande studie kan ge läkemedel mot alkoholberoende.0 Plus

Svenskar har bryggt öl sedan järnåldern. Fascinerande fynd vid utgrävning i Uppåkra.0 

Kultur

"Jihad"-arab ska rappa i Bataclan. Platsen där 90 människor mördades kallblodigt av jihadister.0