Tucker Carlsons nyhetsprogram på Fox News är nu det näst mest sedda i USA.

Fox News större än CNN och MSNBC tillsammans

Publicerad 2 november 2018 kl 08.25

Media. Det går dåligt för de vänsterorienterade nyhetskanalerna i USA. I oktober hade högeralternativet Fox News fler tittare än både CNN och MSNBC tillsammans, rapporterar The Hill.

Gilla artikeln på Facebook

Fox News hade enligt mätningen från Nielsen Media Research i genomsnitt 2,8 miljoner tittare under prime time varje dag, vilket är en ökning med 25 procent jämfört med oktober förra året.

De starkt vänstervridna nyhetskanalerna MSNBC och CNN fick nöja sig med 1,58 miljoner respektive 931.000 genomsnittliga tittare i oktober.

Siffrorna kan vara av stor vikt inför de viktiga mellanårsvalen i USA på tisdag, då Republikanerna kämpar för att behålla sin majoritet i representanthuset.

De mest sedda nyhetsprogrammen i kabel-tv-nätet i oktober var Fox News "Hannity" med i genomsnitt 3,5 miljoner tittare, följt av "Tucker Carlson Tonight" på samma kanal med 3,23 miljoner tittare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus