Tiggeriet
Berzelii park för fyra år sedan.

Frätande vätska kastades på tiggare

Publicerad 6 juni 2015 kl 17.01

Inrikes. Två tiggare i centrala Stockholm utsattes igår för en attack med frätande vätska.
– De här personerna är medborgare i Rumänien, säger en talesman för Stockholmspolisen till Fria Tider om de utsatta tiggarna.

Gilla artikeln på Facebook

En oidentifierad gärningsman kastade någon form av frätande vätska på två tiggare i Berzelii park i centrala Stockholm vid lunchtid igår. De båda tiggarna, en man och en kvinna, fördes till sjukhus för vård men skrevs ut under lördagen.

Mannen fick den frätande vätskan i ansiktet medan kvinnan klarade sig undan skador då hon enbart fick den på kläderna. Eva Nilsson på Stockholmspolisen berättar för Fria Tider att flera personer blev vittnen till attacken med den frätande vätskan, och att de vittnena också är tiggare.

– Det fanns vittnen, det var de som larmade om det hela till SOS, det var ambulansen som fick larmet först. Det fanns vittnen och de är hörda med hjälp av tolk för de här personerna är medborgare i Rumänien, säger hon.

Polisen försöker nu få tag på fler vittnen till misshandeln igår och uppmanar folk som var i området vid lunchtid och som tror sig ha sett något att höra av sig:

– Det passerar ju en hel del personer vid lunchtid genom Berzelii park, så det borde finnas fler. Vi vill ju gärna om det är någon som sett något, men kanske inte förstått att det var en sådan här allvarlig grej, att de hör av sig till 11414, säger Nilsson och fortsätter:

– Vi sammanställer det som vittnen har sagt med eventuellt signalement. Sedan säger de att gärningsmannen sprang från platsen i riktning mot Strandvägen, så vi tittar om det kanske finns övervakningskameror någonstans.

Nilsson berättar även att det gjorts en teknisk undersökning på platsen och att tekniker försökte säkra spår där under gårdagen. Polisen säger sig däremot inte veta ännu vad det var för frätande vätska som användes, om det var en syra eller någon form av lut.

– Vi tror ingenting, utan vi avvaktar den tekniska undersökningen, men det har gett skador på huden i alla fall, säger Eva Nilsson.


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0