Fridolin rasar mot KD:s besked och börjar prata om "Hitlers krigsdivisioner"

Publicerad 21 mars 2019 kl 16.15

Inrikes. Ytterligare en politiker rasar nu mot KD:s öppnande mot Sverigedemokraterna. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin säger bland annat att "vi som tror på ett annat Sverige sörjer att vi förlorat KD bland våra vänner".

Gilla artikeln på Facebook

Nu haglar kritiken mot Kristdemokraterna sedan partiets styrelse beslut att börja samverka med Sverigedemokraterna.

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin ser KD:s besked som en historisk men negativ milstolpe i svensk politik, och menar att hans sida har "förlorat KD bland våra vänner".

"Att förhandla med SD kan ge makt, men det kommer till ett högt pris. Vi ser runt om i Europa vad som händer när ett sådant parti får inflytande. Hur demokratin attackeras och människor ställs mot varandra. SD applåderar idag. Vi som tror på ett annat Sverige sörjer att vi förlorat KD bland våra vänner. Och så jobbar vi vidare mot rasism och mot de klyftor som skapar grogrund för de idéer där SD kan växa", skriver han på Facebook.

Han lyfter även SD:s historia, och börjar prata om Hitler.

"SD är inte ett parti som andra. Historien är inte ointressant. Det är ingen liten pikant detalj att Sveriges tredje största parti grundades av människor ur vit makt-rörelsen och en veteran från Hitlers krigsdivisioner. Det är allvarligt. Särskilt som partiet också i dag ständigt avslöjas rymma nazister och andra högerextrema."

"Runt om i Europa ser vi hur partier på yttersta högerkanten ges makt, och vi ser konsekvenserna. Rättsstaten, oberoende medier, organisationsfriheten, kvinnors och minoriteters rättigheter är under attack. Det är samma grundläggande delar av demokratin som är under hot om Sverigedemokraterna får makt... Ingenstans får ett sådant parti makt av egen kraft", fortsätter han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0