Metro kampanjar för ökad tredje världen-invandring – mitt under asylkaoset 2015.

Fyra av tio anställda på Metro ryker

Publicerad 17 april 2019 kl 07.15

Media. I samband med tingsrättsförhandlingarna om Metros rekonstruktion framkom att den krisdrabbade tidningen ska säga upp 48 av 118 anställda i sina två bolag. Det rapporterar Journalisten.

Gilla artikeln på Facebook

Vänsterjournalister på gratistidningen fick fram till klockan 16 på tisdagen på sig att mejla vd:n Christen Ager-Hansen och berätta varför de "brinner för Metro".

"Om någon brinner för Metro på samma sätt som jag så skicka ett mail och berätta varför du brinner för att vara del av detta fantastiska varumärket som har varit utmanare (den fula ankungen) i medievärlden under de senaste 24 åren", skriver Ager-Hansen i mejlet till de anställda, som skickade ut måndagskvällen, enligt Journalisten.

"Oavsett hur jobbigt detta har varit för oss alla är detta det bästa som hänt Metro de senaste fem åren”, står det vidare i mejlet.

Metro har drabbats av en hård kris på grund av obetalda miljonskulder. Gratistidningens pappersupplaga stoppades nyligen och planen är nu att ge ut Metro som "weekendtidning" en gång i veckan.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0