Göran Persson.

Göran Persson skyller SD-framgångar på Stockholm

Publicerad 22 september 2014 kl 00.03

Inrikes. Anledningen till att Sverigedemokraterna går så starkt framåt är att "Stockholmsetablissemanget" har övergivit resten av landet. Det hävdade den tidigare S-ledaren Göran Persson i en intervju i SVT:s Agenda på söndagskvällen.

Gilla artikeln på Facebook

– Nu har vi fått en riktigt tydlig varningssignal. En riktig örfil till Stockholmsetablissemanget, sade Göran Persson apropå SD:s stora framgångar i riksdagsvalet.

Den före detta S-toppen, som själv drog sig tillbaka på ett torp i Södermanland när den politiska karriären var över, vittnar om ett stort missnöje bland människor på landsbygden och glesbygden.

"Sverige går sönder"
– Ute i landet, där man lider av dålig mobiltelefonteckning, tåg som inte går, pensioner som är för låga, jobb som försvinner, ungdomar som flyttar, jordbruk som läggs ned. Allt det där är det här ett uttryck för. Sverige håller på att gå sönder, sade Persson.

En annan orsak till att SD vinner mark kan vara att de övriga partierna, inte minst S och M, fortsätter att närma sig varandra och inte vågar ta några risker, menar han.

– Då blir det så att när man är arg och uppgiven så finns det inget annat protestutrryck.

Kritiserar Löfven
Göran Persson passade också på att kritisera Stefan Löfven för hans vägran att lyssna på den starka opinion som finns emot skattefinansierade vinster i välfärden.

– Det finns en bred folklig förvåning över att vi har släppt in aktiebolag och vinstdrivande verksamheter i grundskolan, sade han.


Nyheter från förstasidan

Taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0