Vårgårdamordet
Loran Mogi är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat sin före detta flickvän, en ung svensk kvinna från Vårgårda.

Han är efterlyst för mord på sin svenska ex-flickvän

Publicerad 14 augusti 2015 kl 22.58

Inrikes. Loran Mogi, 24, begärdes idag häktad i sin frånvaro misstänkt för mordet på sin före detta flickvän. Nu är han efterlyst i hela Europa.
– Jag ska gå in med en europeisk arresteringsorder under helgen, säger chefsåklagare Lena Medelius.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under torsdagen som en 23-årig svensk kvinna hittades död i sin före detta pojkväns lägenhet i Vårgårda. Enligt polisen hade kvinnan slagits ihjäl med kraftigt våld mot huvudet och kroppen.

Men den före detta pojkvännen, som man misstänker är mördaren, var spårlöst försvunnen och polisen har ännu inte lyckats få tag på honom.

– Vi har ingen aning som det är just nu utan vi söker på en bred front på de adresser som kan vara aktuella i det här fallet, sade polisens presstalesman Christer Fuxborg till Fria Tider under torsdagen.

Under fredagen begärdes ex-pojkvännen, Loran Mogi, häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord och chefsåklagare Lena Medelius ska nu gå ut med en efterlysning efter honom.

– Jag ska gå in med en europeisk arresteringsorder under helgen, säger hon till GT.

Anledningen till efterlysningen är att det finns misstankar om att Loran Mogi, som är kongolesisk medborgare, kan ha flytt utomlands efter mordet.

Bild:

© Privat

Loran Mogi är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha mördat sin före detta flickvän, en ung svensk kvinna från Vårgårda.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus