Huddinge har inte råd med tända gatlampor – släcker ner kommunen för att spara pengar

Publicerad 22 februari 2019 kl 13.01

Inrikes. I Huddinge kommun i Stockholm släcker man nu sin gatubelysning för att spara pengar, framgår av en artikel Mitt i.

Gilla artikeln på Facebook

Det går inte så bra för Sverige just nu. Även om sjulöverpolitikerna utlovade guld och gröna skogar med sin massinvandring, har nu Huddinge börjat släcka gatubelysningen.

Där har kommunen bestämt att man ska släcka gatulamporna en timme innan soluppgång och samtidigt även tända dem vid ett senare klockslag på kvällen, uppger Mitt i.

Totalt handlar det om 80 minuter mindre brinntid per dygn.

Och orsaken är enkel: man ska spara pengar.

Enligt tidningen handlar det om Stuvsta station och en rad gator i Stuvsta, Visättra, Fullerstaparken, Mossvägen, Segeltorp, centrala Huddinge, Flemingsberg och Myrängen.

Mitt i har talat med Irene Wester från Stuvsta, som till sin förvåning märkte att lamporna släcktes när hon var på väg till pendeltåget vid 06-tiden i tisdags morse. Då var det både mulet och mörkt.

Hon felanmälde det hela, men då fick hon reda på att kommunen medvetet släckt dem.

– Jag fick beskedet att man valt att släcka lamporna innan solen går upp av besparingsskäl. Jag tänker att det kan finnas andra sätt att spara på. Jag tänker på alla läskiga saker som kan hända när det är mörkt, säger hon till Mitt i och påpekar att brottsligheten troligen kommer öka, att det inte är bra för barn att vandra ute i en mörklagd kommun samt att det också innebär en större halkrisk för människor.

Enligt DN har nu kommunen tillfälligt tvingats backa från sitt bisarra sparprojekt, som skulle ge kommunkassan cirka en miljon extra kronor. Dock kommer det bli verklighet igen, när kommunen bättre har kollat upp vilka gator som är säkra att släcka ned.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus