Huddinge har inte råd med tända gatlampor – släcker ner kommunen för att spara pengar

Publicerad 22 februari 2019 kl 13.01

Inrikes. I Huddinge kommun i Stockholm släcker man nu sin gatubelysning för att spara pengar, framgår av en artikel Mitt i.

Gilla artikeln på Facebook

Det går inte så bra för Sverige just nu. Även om sjulöverpolitikerna utlovade guld och gröna skogar med sin massinvandring, har nu Huddinge börjat släcka gatubelysningen.

Där har kommunen bestämt att man ska släcka gatulamporna en timme innan soluppgång och samtidigt även tända dem vid ett senare klockslag på kvällen, uppger Mitt i.

Totalt handlar det om 80 minuter mindre brinntid per dygn.

Och orsaken är enkel: man ska spara pengar.

Enligt tidningen handlar det om Stuvsta station och en rad gator i Stuvsta, Visättra, Fullerstaparken, Mossvägen, Segeltorp, centrala Huddinge, Flemingsberg och Myrängen.

Mitt i har talat med Irene Wester från Stuvsta, som till sin förvåning märkte att lamporna släcktes när hon var på väg till pendeltåget vid 06-tiden i tisdags morse. Då var det både mulet och mörkt.

Hon felanmälde det hela, men då fick hon reda på att kommunen medvetet släckt dem.

– Jag fick beskedet att man valt att släcka lamporna innan solen går upp av besparingsskäl. Jag tänker att det kan finnas andra sätt att spara på. Jag tänker på alla läskiga saker som kan hända när det är mörkt, säger hon till Mitt i och påpekar att brottsligheten troligen kommer öka, att det inte är bra för barn att vandra ute i en mörklagd kommun samt att det också innebär en större halkrisk för människor.

Enligt DN har nu kommunen tillfälligt tvingats backa från sitt bisarra sparprojekt, som skulle ge kommunkassan cirka en miljon extra kronor. Dock kommer det bli verklighet igen, när kommunen bättre har kollat upp vilka gator som är säkra att släcka ned.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus