Islamiseringen av SSU
S valslogan 2006.

Islamiseringen av SSU Skåne så stark att förbundet hotar utplåna avdelningen

Publicerad 30 oktober 2018 kl 20.09

Inrikes. Avslöjandet om att muslimska fundamentalister tagit över SSU Skåne är så allvarligt att ungdomsförbundets ledning nu hotar eliminera hela avdelningen genom att kapa pengarna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under måndagen som Kvällsposten avslöjade att islamska fundamentalister tagit över SSU:s Skåneavdelning.

Senare samma kväll kom nya uppgifter i tidningen om att den extrema falangen även kuppat SSU Skånes årskonferens 2017, skrämt andra deltagare, kallat homosexuella för "smutsiga" och ersatt den traditionella sången av Internationalen med en arabisk låt.

Det inträffade är så pass allvarligt att det socialdemokratiska ungdomsförbundet nu beslutat sig för att införa ett "åtgärdspaket" som ska stoppa islamiseringen, rapporterar Ekot ikväll.

Bland annat kommer man utesluta två personer i Skånefalangen, den ene för att han uttalat sig antisemitisk och den andre för att han tagit praktik på egyptiska utrikesdepartementet.

Men man kommer också införa en så kallad "kandidatförsäkran", vilket är ett kontrakt där samtliga SSU-ledare i skrift måste bedyra sin hängivenhet till organisationens ursprungliga värderingar, inte Skåneavdelningens muslimska fundamentalism.

Det nya systemet införs redan på måndag, och samtidigt får Skåneavdelningen tre veckor på sig att ta fram en handlingsplan mot de problem som avslöjats.

– Om de inte gör det kommer SSU-förbundet dra in hela sin finansiering till SSU Skåne vilket betyder att de inte kommer kunna bedriva sin verksamhet, säger ungdomsförbundets förbundsordförande Philip Botström till Sveriges Radio. 


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus