Islamiseringen av SSU
S valslogan 2006.

Islamiseringen av SSU Skåne så stark att förbundet hotar utplåna avdelningen

Publicerad 30 oktober 2018 kl 20.09

Inrikes. Avslöjandet om att muslimska fundamentalister tagit över SSU Skåne är så allvarligt att ungdomsförbundets ledning nu hotar eliminera hela avdelningen genom att kapa pengarna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under måndagen som Kvällsposten avslöjade att islamska fundamentalister tagit över SSU:s Skåneavdelning.

Senare samma kväll kom nya uppgifter i tidningen om att den extrema falangen även kuppat SSU Skånes årskonferens 2017, skrämt andra deltagare, kallat homosexuella för "smutsiga" och ersatt den traditionella sången av Internationalen med en arabisk låt.

Det inträffade är så pass allvarligt att det socialdemokratiska ungdomsförbundet nu beslutat sig för att införa ett "åtgärdspaket" som ska stoppa islamiseringen, rapporterar Ekot ikväll.

Bland annat kommer man utesluta två personer i Skånefalangen, den ene för att han uttalat sig antisemitisk och den andre för att han tagit praktik på egyptiska utrikesdepartementet.

Men man kommer också införa en så kallad "kandidatförsäkran", vilket är ett kontrakt där samtliga SSU-ledare i skrift måste bedyra sin hängivenhet till organisationens ursprungliga värderingar, inte Skåneavdelningens muslimska fundamentalism.

Det nya systemet införs redan på måndag, och samtidigt får Skåneavdelningen tre veckor på sig att ta fram en handlingsplan mot de problem som avslöjats.

– Om de inte gör det kommer SSU-förbundet dra in hela sin finansiering till SSU Skåne vilket betyder att de inte kommer kunna bedriva sin verksamhet, säger ungdomsförbundets förbundsordförande Philip Botström till Sveriges Radio. 


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0