"Jihad"-arab ska rappa i Bataclan

Publicerad 14 juni 2018 kl 18.47

Kulturnyheter. 90 människor dödades i samband med terrorattacken mot konserthuset Bataclan i Paris. Mindre än tre år efter det kallblodiga massmordet är det tänkt att en islamistisk rappare, känd för albumet "Jihad", ska uppträda i lokalerna.

Gilla artikeln på Facebook

Médine Zaouiche, känd som Médine, har i sina låtar bland annat rappat om att "korsfästa sekularister" och "sätta fatwor" på folks huvuden. Ett av hans album heter kort och gott "Jihad".

Nu har den 35-årige islamisten bokats in för att hålla konserter i Bataclan i Paris den 19 och 20 oktober, rapporterar Huffington Post.

Beskedet har väckt starka reaktioner. "Det räcker nu", skriver exempelvis Nationella frontens partiledare Marine Le Pen skriver på Twitter.

"Ingen fransman kan acceptera att den här typen får dumpa sin smuts på den plats där blodbadet ägde rum", twittrar Le Pen.

Flera andra politiker på högerkanten kräver att konserten ska stoppas.

Médine svarar på Twitter genom att anklaga "extremhögern" för att försöka bestämma vilka som ska få uppträda på olika scener.

Det var den 15 oktober 2015 som 90 människor dödades och hundratals skadades i samband med att tre muslimer slog till mot Bataclan under en konsert med bandet det amerikanska bandet Eagles of Death Metal. Enligt vittnesmål gick terroristerna omkring och skrattade och sköt ihjäl alla i publiken som visade livstecken.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Tystandet av Alex Jones kan bli ett stort bakslag. Globalisterna börjar bli nervösa, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Kulturnyheter

Pedofilerna arbetar febrilt – för att bli en del av Pride

Redo för HBTQ... P?. Pedofila rörelsen är tillbaka – med egen flagga och nya politiskt korrekta begrepp.0 Plus

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris"

"Är det feminism så är det gymnasialt.". Tror inte att någon författare med självbevarelsedrift kommer att ta emot priset0 

Sidor

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur