"Jihad"-arab ska rappa i Bataclan

Publicerad 14 juni 2018 kl 18.47

Kulturnyheter. 90 människor dödades i samband med terrorattacken mot konserthuset Bataclan i Paris. Mindre än tre år efter det kallblodiga massmordet är det tänkt att en islamistisk rappare, känd för albumet "Jihad", ska uppträda i lokalerna.

Gilla artikeln på Facebook

Médine Zaouiche, känd som Médine, har i sina låtar bland annat rappat om att "korsfästa sekularister" och "sätta fatwor" på folks huvuden. Ett av hans album heter kort och gott "Jihad".

Nu har den 35-årige islamisten bokats in för att hålla konserter i Bataclan i Paris den 19 och 20 oktober, rapporterar Huffington Post.

Beskedet har väckt starka reaktioner. "Det räcker nu", skriver exempelvis Nationella frontens partiledare Marine Le Pen skriver på Twitter.

"Ingen fransman kan acceptera att den här typen får dumpa sin smuts på den plats där blodbadet ägde rum", twittrar Le Pen.

Flera andra politiker på högerkanten kräver att konserten ska stoppas.

Médine svarar på Twitter genom att anklaga "extremhögern" för att försöka bestämma vilka som ska få uppträda på olika scener.

Det var den 15 oktober 2015 som 90 människor dödades och hundratals skadades i samband med att tre muslimer slog till mot Bataclan under en konsert med bandet det amerikanska bandet Eagles of Death Metal. Enligt vittnesmål gick terroristerna omkring och skrattade och sköt ihjäl alla i publiken som visade livstecken.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om hur man handskas med "sociala rättvisekrigare" på svenska.0 Plus

Mer från Kulturnyheter

Skådespelare pudlar – ville låsa in Trumps barn bland pedofiler

Krossas av filmbolaget.. "Peter Fondas kommentarer är avskyvärda, hänsynslösa och farliga, och vi fördömer dem fullständigt."0 

Komikern var inbokad som "hemlig gäst". Men företagsmässan fick kalla fötter efter intervjun med Janne Josefsson.0 

Gitarrtillverkaren Gibson i konkurs

Lägger ned efter 125 år.. Nu tas bolaget över av fordringsägarna.0 

Sidor

Vetenskap

Vänstervrede när Steam lovar sluta censurera politiskt inkorrekta spel. Kommer bara ingripa vid olagligt innehåll och "trollningar".0 Plus

Kultur

Hotar dra in statliga stödet till manliga filmskapare. Nästan bara män vill bli filmregissörer.0 

Inget Nobelpris i litteratur i år. Skjuts upp till nästa år.0