Juncker "full på jobbet" – kunde inte gå själv

Publicerad 13 juli 2018 kl 10.19

Utrikes. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker kunde inte gå själv under Nato-mötet i Bryssel, visar filmsekvenser som publicerats på nätet. Enligt The Sun påstås det nu att han var "full på jobbet".

Gilla artikeln på Facebook

Det var under Nato-mötet i Bryssel i veckan som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sågs svajande och snubblande.

Han hade så stora problem att gå att andra Nato-ledare, däribland Ukrainas president Petro "Chokladkungen" Poroshenko, till slut fick hålla honom upprätt.

Juncker ska också ha hånat USA:s president Donald Trump genom att sätta sig i hans stol och posera framför kamerorna.

Den 63-årige EU-ledaren ska sedan ha placerats i en rullstol, med den officiella förklaringen att han hade ont i ryggen.

Junckers beteende har förklarats med "ischias", något alla dock inte köper. Enligt The Sun har Martin Reichardt från Alternativ för Tyskland anklagat Juncker för ett "skamlöst utseende" och för att ha "trillat omkull berusad".

Under ett tal i Irland förra månaden förnekade Juncker att han var packad. I stället kommenterade han sitt till synes berusade tillstånd, då han också hade svårt att gå, med han hade "föredragit att vara full".

Redan 2015 skapade Jean-Claude Juncker liknande rubriker, när han under ett toppmöte i Riga bland annat gav Sveriges statsminister Stefan Löfven en örfil, jämförde slipsar med andra politiker och kallade Ungerns premiärminister Viktor Orbán för "diktatorn".

Händelsen från 2015:


Nyheter från förstasidan

Här hånflinar Walid efter att ha mosat ansiktet på Ingrid, 74: "Hon är rasist"

Gick till attack i tvättstugan. Nu kommer grovt kriminelle afghanen undan med några veckors fängelse – efter rasistanklagelsen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Nu skickas svenska instrumentet till månens baksida. Lyfter under kvällen svensk tid.0 Plus

Världens äldsta spår av pest hittat – i svenska Falköping. Forskare gjorde fyndet i 5.000 år gammal grav.0 

Kultur

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus

Unikt Linnéporträtt tillbaka i Sverige. Kända teckningen har varit på villovägar under en okänd tid.0