Juncker "full på jobbet" – kunde inte gå själv

Publicerad 13 juli 2018 kl 10.19

Utrikes. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker kunde inte gå själv under Nato-mötet i Bryssel, visar filmsekvenser som publicerats på nätet. Enligt The Sun påstås det nu att han var "full på jobbet".

Gilla artikeln på Facebook

Det var under Nato-mötet i Bryssel i veckan som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sågs svajande och snubblande.

Han hade så stora problem att gå att andra Nato-ledare, däribland Ukrainas president Petro "Chokladkungen" Poroshenko, till slut fick hålla honom upprätt.

Juncker ska också ha hånat USA:s president Donald Trump genom att sätta sig i hans stol och posera framför kamerorna.

Den 63-årige EU-ledaren ska sedan ha placerats i en rullstol, med den officiella förklaringen att han hade ont i ryggen.

Junckers beteende har förklarats med "ischias", något alla dock inte köper. Enligt The Sun har Martin Reichardt från Alternativ för Tyskland anklagat Juncker för ett "skamlöst utseende" och för att ha "trillat omkull berusad".

Under ett tal i Irland förra månaden förnekade Juncker att han var packad. I stället kommenterade han sitt till synes berusade tillstånd, då han också hade svårt att gå, med han hade "föredragit att vara full".

Redan 2015 skapade Jean-Claude Juncker liknande rubriker, när han under ett toppmöte i Riga bland annat gav Sveriges statsminister Stefan Löfven en örfil, jämförde slipsar med andra politiker och kallade Ungerns premiärminister Viktor Orbán för "diktatorn".

Händelsen från 2015:


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus