Kanye West: Svarta borde sluta vara "offer" och ta tag i sina liv

Publicerad 12 oktober 2018 kl 17.16

Utrikes. Rapstjärnan Kanye West träffade USA:s president Donald Trump under ett uppmärksammat besök i Vita huset. Under besöket yppade han en rad nya "kontroversiella" uttalanden. Han sade bland annat att kulturmarxister försöker kontrollera svarta genom begrepp som "rasism".

Gilla artikeln på Facebook

Kanye West har blivit ett hatobjekt hos vissa sedan han öppet visat sitt stöd till Donald Trump. Detta har dock inte skrämt honom från att fortsätta backa presidenten.

Under ett besökt i Vita huset på torsdagen fortsatte han sin frispråkighet om Trump men även om afroamerikaner.

– Människor förutsätter att man som svart måste vara demokrat. Men jag har haft samtal som säger att det är välfärd som gör att många svarta blir demokrater. De blir av med jobben och sedan får de höra att de får mer pengar om de skaffar fler barn, förklarar han.

– Mina egna vänner försöker skrämma mig att inte bära denna mössa, fortsätter han och syftar på sin röda "Make America Great Again"-keps.

När en journalist frågar om Donald Trump syn på svarta svarar West att han inte vill sortera människor i grupper, men han delar inte alls uppfattningen att presidenten skulle vara "rasist".

Enligt Kayne West är Donald Trump tvärtom på en "hjälteresa".

– Jag tycker vi måste bry oss om alla människor. Jag har programmerats att tänka som ett offer med en välfärdsmentalitet. Vi svarta har fastnat i ett tänk av rasism. Vi vill hellre ha ett märke än att äga land. Vi vet inte hur det känns att äga våra egna områden, säger han.

– Eftersom vi inte vet hur det känns att äga, handlar allt i stället om hur något ser ut. Vi bryr oss mer om vad någon bär för något, eller om någon är respektlös, eller om någon är rasist.

– Det talas om polisvåld, och visst, det ska vi prata om. Men detta bygger upp hat på rasliga spänningar. Som svarta måste vi också ta ansvar för vad vi själva gör. Vi dödar varandra mer än vad poliserna gör. Det betyder inte att vi inte ska prata om polisvåld, men ibland måste polisen använda våld. Vi måste sprida kärlek över hela landet och öppna alla möjligheter som finns. Ibland heter det att allt är rasism.

West gick också till angrepp mot vänstern under sitt besök i Vita huset.

– Jag älskar det som vänstermänniskor gör, förklarar han sarkastiskt. De försöker kontrollera en svart person genom konceptet av rasism, för de vet att vi är väldigt stolta och känslomässiga människor. Så när jag säger att jag gillar Trump, säger de att han är rasist. "Tror du att rasism kan kontrollera mig?", svarar jag då.

Innan Donald Trump och Kayne West tar lunch tillsammans, deklarerar den afroamerikanske rapparen sin kärlek till Trump.

– Jag älskar den här killen, säger Kayne West och kramar sedan om presidenten.


Nyheter från förstasidan

Hanif Bali vill stoppa all flyktingmottagning

Anna Hedenmo föreslår att han kan sluta twittra. "Jag vägrar vara en filtrerad maskin som säger exakta korrekta saker."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Utrikes

Seriemördare erkänner mer än 90 mord

Kan vara en av USA:s värsta seriemördare någonsin.. 78-åringen har hittills kunna knytas till 30 dödsfall.0 

"Mjuk brexit" kan bli dödsstöten för May

Toryledaren kan avsättas av sitt eget part.. En stor majoritet uppges vara för att Theresa May avgår.0 

Oro för ökad brottslighet när Japan öppnar för "massinvandring"

Premiärministern vill släppa in 340.000 utländska arbetare.. "Första gången i historien" landet öppnas för "massinvandring", men både konservativa och oppositionen sågar förslaget.0 Plus

Sidor

Vetenskap

Klimatforskare "räknade fel" – studie måste rättas. Den alarmistiska studien slogs upp stort i media.0 

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0