Knivmorden på Ikea
Jimmie Åkesson (SD).

Åkesson: "Vi får aldrig vänja oss vid den här sortens fasansfulla dåd"

Publicerad 12 augusti 2015 kl 21.47

Inrikes. Som en av få framträdande politiker går Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson nu ut och kommenterar måndagens dubbelmord på Ikea.

Gilla artikeln på Facebook

I ett uttalande som publicerats på Sverigedemokraternas hemsida säger Åkesson att dådet är en "tragedi som kommer att sätta sina spår".

– Vi behöver tid att sörja och att bearbeta det som skett, säger han.

SD-ledaren fortsätter:

Vi får aldrig vänja oss vid den här sortens fasansfulla dåd. Just nu går mina tankar till den familj som drabbats hårdast av alla. Jag vill inte spekulera kring vad som har hänt utan hoppas att polisen gör allt de kan för att reda ut brottet, och att de som sedan döms får kännbara straff.

Åkessons rival, statsminister Stefan Löfven har däremot valt att inte officiellt uttala sig om det bestialiska dubbelmordet. Annat lät det när Dawa-moskén i Eskilstuna brann ner under juldagen förra året. Då fördömde såväl Löfven som en lång rad av hans ministrar det påstådda attentatet i starkast möjliga ordalag.

– Det är avskyvärt, ett avskyvärt dåd, sade statsministern.

Några månader senare visade det sig dock att branden, möjligen genom en olyckshändelse, hade startats inne i moskén av muslimerna själva.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0