Åklagaren i Karlskrona utreds för jäv

Publicerad 9 november 2018 kl 16.04

Inrikes. Åklagaren Lena-Marie Bergström som delade ett SD-kritiskt inlägg på Facebook och sedan åtalade SD-politiker ska nu utredas för jäv, uppger P4 Blekinge.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona kommunfullmäktige, Christopher Larsson, åtalades för hets mot folkgrupp sedan han kritiserat böneutropet i Karlskrona.

Idag avslöjades av SVT Blekinge att Lena-Marie Bergström själv delat en film på Facebook där Sverigedemokraterna likställs med nazister. Hon förnekar dock att hon kände till det SD-fientliga innehållet.

Lena-Marie Bergström ska även tidigare ha åtalat en SD-politiker i Karlskrona för hets mot folkgrupp. 2014 åtalades SD:aren Michael Hess och dömdes i tingsrätten men friades senare i hovrätten.

Christopher Larsson anklagar nu henne för jäv och åklagaren kommer utredas av en särskild enhet inom åklagarmyndigheten. De ska bedöma om hon får behålla fallet eller om det ska överlämnas till någon annan.

– Klienten har genom sin försvarare idag begärt överprövning av åtalsbeslutet och även riktad en jävsinvändning mot Lena-Marie Bergström att få handlägga det här ärendet, säger chefsåklagaren Anne Bojmarker till P4 Blekinge.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus