Kriminell svensk häktad för kyrkokuppen

Publicerad 11 februari 2019 kl 09.51

Inrikes. En 24-årig svensk man med kriminell bakgrund har i dag häktats för grovt häleri av de stulna begravningsregalierna från Strängnäs domkyrka som hittades i Åkersberga natten till tisdagen. Ytterligare en man, anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld i ärendet, greps i går lördag.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen som anhölls för grovt häleri i torsdags kväll är nu på förmiddagen har häktats på skälig misstanke, det vill säga den lägre misstankegraden.

Den häktade 24-åringen dömdes så sent som i tisdags förra veckan – samma dag som regalierna hittades i en soptunna  till två och ett halvt års fängelse av Attunda tingsrätt för grov stöld av fiberkablar. Han är tidigare dömd för en rad andra brott.

Åklagaren har nu en vecka på sig att presentera ytterligare bevisning mot mannen.

Ytterligare en man greps i lördags i ärendet efter att ha varit anhållen i frånvaro sedan i fredags. Den mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, alltså delaktighet i själva stölden av regalierna. 


Nyheter från förstasidan

Vänsterpartiet vill hjälpa IS-terroristerna tillbaka till Sverige: "Rimligt"

Anser att regeringen aktivt ska medverka till ett överlämnande. Partiet vill inte heller dra in medborgarskap eller se några andra lagändringar gällande hanteringen av terrorister.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus