Kristersson ger KD "rätt": Vi moderater kommer också samtala med alla partier

Publicerad 22 mars 2019 kl 17.02

Inrikes. Moderatledaren bryter nu tystnaden kring Kristdemokraternas besked om att man tänker samtala med Sverigedemokraterna. Ulf Kristersson ger KD-ledaren rätt.

Gilla artikeln på Facebook

Moderatledaren Ulf Kristersson klargör nu att även hans parti kommer samtala med alla partier.

– Vi moderater kan samtala med alla partier, men vi bildar inga nya block, säger han på Facebook idag.

– Vi ska inte ha några påhittade samtalsförbud med demokratiskt valda politiker i svenska politiska församlingar. Där har Ebba Busch Thor helt rätt. Vi ska agera schysst och respektfullt mot alla, mot såväl partivänner som meningsmotståndare. I riksdagen pratar vi om politiska sakfrågor för att få igenom vår politik med alla partier inom ramen för utskottens arbete, liksom i parlamentariska utredningar och beredningar, fortsätter Moderatledaren.

Likt Ebba Busch Thor betonar han vilka stora problem Sverige har.

– Sveriges samhällsproblem är stora, de är kända och den nuvarande regeringen har efter drygt fyra år vid makten visat sig oförmögen att ta tag i dem. I det läget får svensk politik inte tillåtas fortsätta vara paralyserad av hur sju partier förhåller sig till ett åttonde.

Men han trippar mer försiktigt än KD-ledaren:

– Moderaterna kommer inte bli del av något nytt "nationalkonservativt block" i svensk politik eller bilda regering med Sverigedemokraterna. Av den enkla anledningen att våra grundläggande värderingar inte finns där. Och därför tänker vi inte heller särskilt förhandla vår politik med Sverigedemokraterna. Men vi kommer alltid att respektera alla väljare och alla demokratiskt valda partier – både före valdagen och efter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0