Kristersson om Lööfs invandringspolitik: "Naiv" och "farlig"

Publicerad 25 mars 2019 kl 09.51

Inrikes. Ulf Kristersson är inte alls nöjd med att Sverige går tillbaka till en generösare invandringspolitik. Det vore "genuint farligt", säger han i Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Moderatledaren Ulf Kristersson, som i sina ungdomsår förespråkade fri invandring, försöker alltmer profilera sig som restriktiv när det gäller invandring.

Kristersson har besökt flyktingläger i Grekland för att, enligt egen utsago, bättre förstå invandringen till Europa.

I intervjun med Expressen tar han till starka ord för att beskriva vad som kommer hända om Centerpartiet och Miljöpartiet nu får avgörande inflytande över den svenska invandringspolitiken.

– Om vi börjar gå tillbaka till en tidigare migrationspolitik – där Sverige på allvar skiljer sig från andra länder – då kommer Sverige skicka nya signaler om det attraktiva landet Sverige. Jag tror att det vore genuint farligt, säger Moderatledaren till tidningen.

Hans tidigare Allianskollegor C och L är rentav "naiva", säger han rakt ut. Enligt Kristersson kommer Tyskland inte gå tillbaka till en politik med öppna gränser, och det kan inte Sverige heller göra, betonar han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0