Tiggeriet

Kvinna gav pengar till tiggare – utsattes för kidnappningsförsök

Publicerad 12 september 2015 kl 13.27

Inrikes. En kvinna som skänkte pengar till en tiggare utanför Ica Maxi i Kristinehamn utsattes i torsdags kväll för ett kidnappningsförsök där en grupp tiggare försökte få med henne in i en skåpbil.
– Vi har en anmälan på försök till människorov, säger Håkan Bergström på polisens kriminaljour till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid sjutiden i torsdags kväll som en kvinna kom ut från Ica Maxi i Kristinehamn efter att ha handlat. Utanför butiken satt det en tiggande kvinna och sålde tidningar.

Kvinnan tyckte synd om tiggaren och gav henne 45 kronor, lika mycket som en tidning kostar, men förklarade att hon inte var intresserad av tidningen utan bara ville hjälpa till.

Men tiggaren var inte nöjd, hon började dra i kvinnan och krävde mer pengar, skriver Nya Wermlands Tidningen på nätet.

Därefter kom en annan kvinnlig tiggare fram, tog tag i den hjälpsamma kvinnan bakifrån och frågade henne om hon hade någon man. Ytterligare tre eller fyra manliga tiggare slöt upp och försökte fösa henne mot en minibuss.

Situationen avbröts av att en man kom fram och frågade vad tiggarna höll på med och skrämde iväg dem.

När Fria Tider under lördagen pratar med Håkan Bergström på polisens kriminaljour i Karlstad bekräftar han att uppgifterna stämmer.

– Vi har en anmälan på försök till människorov och det är utanför Ica Maxi i Kristinehamn i torsdags kväll, bekräftar han.

Han berättar också att den utsatta kvinnan tog sig till polisstationens reception för att göra en anmälan efter att ha utsatts för kidnappningsförsöket och att händelsen nu utreds av polisen i Kristinehamn.

– Det står att anmälan tas upp i receptionen och då är det människorov genom att med tvång försöka ta med en kvinna i en bil, säger han.

Polisen letar nu efter en röd Opel och en grönblå Chevrolet av minibusstyp som ska ha använts i samband med att tiggarna försökte föra bort kvinnan. Bergström bekräftar dessutom att tiggarna var utlänningar.

– Ja, det stämmer, säger han.

Har ni lyckats få tag på någon, gripit någon, med anledning av det här?
– Det finns ingen misstänkt i ärendet ännu.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om man befann sig vid Ica Maxi i Kristinehamn vid sjutiden i torsdags kväll. I synnerhet vill man få tag på den man som ska ha försökt avbryta kidnappningsförsöket.

– De har efterlyst vittnen, bland annat en man som avbröt hela händelsen, säger Bergström och tillägger:

– Men det finns inga vittnen registrerade, så de har inte fått tag på några vittnen än.


Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0