Lööfs bittra svar till KD: "Jag är djupt besviken"

Publicerad 21 mars 2019 kl 15.05

Inrikes. Centerledaren Annie Lööf är allt annat än nöjd med Kristdemokraternas besked att man tänker börja förhandla med Sverigedemokraterna.

Gilla artikeln på Facebook

Under torsdagen meddelade KD-ledaren Ebba Busch Thor att hennes parti kommer börja samtala och i praktiken förhandla med Sverigedemokraterna.

Beslutet har tagits av Kristdemokraternas partistyrelse.

Många hyllar beslutet. Men inte alla. Centerpartiets partiledare Annie Lööf är minst sagt besviken.

–Ett historiskt misstag av KD att öppna för förhandlingar och överenskommelser med SD, ett främlingsfientligt populistparti med rötterna i nynazismen. Jag är djupt besviken över utvecklingen inom KD och det vägval de gör idag, säger hon på sin Facebook.

Enligt Annie Lööf hade det varit ärligare att berätta detta innan riksdagsvalet, fortsätter hon i en tydlig pik till just Ebba Busch Thor, som i sin tur tidigare anklagat Annie Lööf för oärlighet mot väljarna.

– KD:s öppning för SD visar att det val som C gjort i regeringsfrågan var framsynt. I de samtal som fördes mellan Allianspartierna efter valet var en av förutsättningarna för att ens diskutera en M/KD-regering att inget samarbete och inga förhandlingar skulle ske med SD. Detta var Ebba Busch Thor beredd att utlova skriftligt. Men denna utfästelse höll alltså bara ett par månader. Det är ytterst beklagligt om KD fortsätter på denna väg, fortsätter den vänsterliberala ledaren.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0