Löfven II

Löfven: Min regering skapar "ordning och reda" i Sverige

Publicerad 16 februari 2019 kl 16.15

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) verkar helt övertygad om att den kommande mandatperioden kommer bli lyckosam för Sverige. Det är ju han som styr.

Gilla artikeln på Facebook

I ett inlägg på Facebook rabblar Stefan Löfven upp allt bra som han och hans parti har gjort och kommer göra för Sverige.

Enligt Löfven är Sveriges bästa alltid hans första prioritet.

– För oss socialdemokrater är investeringar i ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige vår främsta prioritet. I och med Januariavtalet har vi inlett ett brett politiskt samarbete för att göra det som är bäst för vårt land, säger han.

Stefan Löfven menar att förra perioden som han styrde Sverige var mycket lyckad, och denna framgångssaga ska nu fortsätta.

– Under den förra mandatperioden skapade vi ordning och reda i statsfinanserna. Hundratusentals fler har ett jobb att gå till och statsskulden är på sin lägsta nivå sedan 1970-talet. Styrkan i ekonomin ska fortsätta att användas till att bygga ett starkare samhälle.

Löfven "vill" och "ska" göra mycket, förklarar han.

– Jag vill att det utbildas och anställs tiotusentals nya medarbetare i sjukvården, skolan och hos polisen. För det kommer att behövas. De kommande åren måste vi bygga hundratals förskolor, skolor och äldreboenden. Sverige ska hålla ihop, klyftorna ska minska och samhället ska bli tryggare. Den svenska välfärden ska komma alla till del i hela landet, lovar nu statsministern svenska folket.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus