Löfven II

Löfven: "Rimligt" att Sverige tar emot fler anhöriginvandrare

Publicerad 25 mars 2019 kl 00.20

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) tycker det är "rätt rimligt" att Sverige inför så kallad familjeåterföring för invandrare, förklarade han i söndagens SVT Agenda.

Gilla artikeln på Facebook

Det var mycket vältalighetsblomster från Stefan Löfvens sida när SVT intervjuade honom på söndagen.

Bland annat förklarade han att "januariavtalet" är en bra lösning för Sverige. För annars skulle ju konservativa idéer och SD, som har sina rötter i "vit makt"-rörelsen, som statsministern uttryckte det, få politiskt inflytande.

När programledaren Anna Hedenmo ifrågasatte varför Stefan Löfven använder så starka uttryck om Sverigedemokraterna, svarade han att svenskarna behöver känna till partiets historia.

Stefan Löfven påstod också att Socialdemokraterna fortfarande är ett parti för arbetare, och att det går rätt bra för landet.

– Vi har aldrig haft så hög sysselsättningsgrad i Sverige som nu, hävdade han oemotsagt i programmet.

Socialdemokraterna har sagt att man stramat år invandringen. Men samtidigt har man gett 11.000 ensamkommande afghaner en ny chans att stanna i Sverige, samt släppt igenom Centerpartiets krav på mer anhöriginvandring, "familjeåterförening", som innebär tusentals fler invandrare och en miljardkostnad för landet.

Men detta tycker Stefan Löfven är "rimligt", säger han i Agenda.

– När det gäller det som kallas familjeåterföring, är det egentligen inte konstigt att föräldrar och barn, för det är det vi pratar om nu, får en möjlighet att återförenas. Jag tror att de allra flesta kan tänka sig den situationen, att det är rätt rimligt faktiskt.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0