Marine Le Pen.

Le Pen fördömde IS: Domstol vill hon genomgår psykiatrisk undersökning

Publicerad 21 september 2018 kl 10.25

Inrikes. En fransk domstol anser nu att Nationella frontens ledare Marine Le Pen behöver genomgå en psykiatrisk utvärdering. Detta sedan hon fördömt islamistisk terror.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i december 2015 som Marine Le Pen postade tre våldsamma bild på Twitter föreställande islamistisk terror.

Inlägget var ett fördömande av de terrorattacker som nyligen skett i Frankrike mot bland annat Konsertlokalen Bataclan och där totalt 130 personer dödades.

En brottsutredning gällande spridande av våldsamma bilder inleddes och nu menar domstolen att Le Pen behöver psykundersökas.

"Jag trodde att jag hade varit med om allt: men, nej! För att ha fördömt Daesh [ISIS] fasor i tweetar, vill "rättssystemet" att jag genomgår psykiatriska tester! Hur långt kommer de att gå?", skriver Marine Le Pen på Twitter.

Enligt domstolens begäran, som Le Pen också publicerat på Twitter, vill rätten veta om hon lider av någon psykisk sjukdom och om detta kan ha påverkat henne när hon lade upp bilderna.

Marine Le Pen förklarar att inte hon kommer gå med på domstolens begäran, och att den inte kan tvinga henne till någon undersökning.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus