Fria Tider söker personal

Av Widar Nord den 17 december 2018 kl 00.02

Fria Tiders callcenter på Malta hanterar tusentals kunder varje år.

Fria Tider söker personal inom kundservice och ordermottagning till vårt callcenter på solsäkra Malta.

Ordermottagning
Som ordermottagare slipper du helt så kallad cold-calling – du hanterar bara intresserade kunder som vidarekopplats från vår säljavdelning. För dig som tidigare jobbat med traditionell "kall" telefonförsäljning erbjuder arbetet en rejäl förbättring av intjänings­möjligheter och arbetsmiljö. Du behöver dock ingen erfarenhet av liknande jobb för att söka tjänsten.

Kundservice
På bolagets kundservice ansvarar du främst för att hjälpa nya kunder att komma igång med sina abonnemang och verifiera att nya prenumeranter är nöjda med tjänsten. Du hanterar också uppdatering av kundregister och arbetar med kundreskontra, fakturering och betalningspåminnelser.

Om Malta
Det är enkelt att hitta bostad och etablera sig på Malta, som ingår i EU. Det är även möjligt att provjobba hemifrån under en kortare tid med svensk lön om du har tillgång till en tyst arbetsmiljö under dagtid.

Fria Tider står för resa till Malta samt boende under en övergångsperiod.

Lön, ersättning och förmåner
Lön ordermottagare: Fast del 2000 euro/mån plus 300–3500 euro/mån rörlig del.

Lön kundservice: Fast del 2000 euro/mån plus 100–600 euro/mån rörlig del.

Förmåner: Taxi till jobbet, gymkort och sjukförsäkring ingår. Flyg från Sverige och en månads boende ingår vid ankomst.

Anställningsvillkor:
Fast anställning. Heltid. Tillsvidare.

Skicka din ansökan till admin@ftng.se. Ett formellt CV behövs ej, men berätta gärna varför du vill jobba hos oss och skicka med ett telefonnummer som vi kan nå dig på. Berätta också om du söker båda tjänsterna eller, annars, vilken.

Givetvis behandlar vi din ansökan konfidentiellt.


"Risk för liberal statskupp i Polen"

Gästinlägg

Av den 22 juli 2017 kl 21.32

Efter publiceringen av lördagens huvudledare i Fria Tider, Låt Polen göra upp med kommunismen, har följande brev inkommit till ledarredaktionen.

Hjärtligt tack för den lysande artikeln om Polen och dess domstolar! Det kan vara värt att tillägga några saker av intresse för de som läst denna artikel.

Anne Appelbaum är gift med en av de värsta landsförrädarna i den tidigare Tuskregeringen, utrikesministern Radoslaw Sikorski. Genom detta äktenskap har hon också tillgång till ett stort gods på den polska landsbygden och kan definitivt räknas till den klick vars oegentligheter de nuvarande domstolarna vill dölja.

Att Polen under dess nuvarande regering satte sig på tvären mot omvalet av Donald Tusk som ordförande för Europeiska rådet och förde fram en annan kandidat är inte ägnat att förvåna – i er artikel ser man flera goda skäl!

Jag tycker att de nuvarande polska domstolarna gör sig skyldiga till brott som är värre än tagande av mutor. Ett exempel är skyddet av djupt kriminella, statliga utmätningsmän som utan minsta anledning ställer oskyldiga polacker på bar backe genom att beslagta och sälja deras egendom till sina kompisar inom statsapparaten.

Ett annat fenomen som tog fart under Tusks regeringstid är att lokala socialkontor med domstolars hjälp tar barnen från älskande men fattiga föräldrar till förmån för köpstarka familjer som driver familjehem. Detta har PIS försökt sätta stopp för med ny lagstiftning, men domstolarna kan fortfarande sätta sig över lagar de inte gillar.

Man kan också påminna om att orsaken till “flygolyckan” i Smolensk den 10 april 2010 ännu inte har blivit fullt utredd – ännu florerar spekulationer om att det var ett planerat mord på president Lech Kaczynski och nära hundra andra, högt uppsatta polacker. Där fanns flera generaler med intresse för nationen (resan gick till Smolensk för att högtidlighålla de officerare och andra som mördades i Katyn under andra världskriget), ledande PIS-politiker, riksbankschefen och chefen för polens historiska institut. Hot hade redan framförts från representanter för Tusks parti.

Till sist hoppas jag av hela mitt hjärta att er framtidsvision ska slå in vad vårt fosterland beträffar, men jag ser fortfarande hot även i Polen. Den politiska oppositionen (ja just det, Tusks parti PO och deras nya kumpaner) försöker gång på gång att genomföra en statskupp enligt ett recept liknande det som hände i Ukraina, och det talar de öppet om.

PO-ledaren Grzegorz Schetyna sade inför omröstningen i sejmen att alla som röstade för förändringarna ska sättas i fängelse när de själva kommer till makten. Det är mycket anmärkningsvärt att sådant händer i det som EU värnar om som en hotad demokrati och faktiskt tillåts av dem som EU kallar blivande diktatorer.

Polenkännaren

Postad som Gästinlägg under Polen.


PK-trend: Komiker som inte är roliga

Av Widar Nord den 4 juni 2017 kl 20.34

 

GP sprider grovt förtal

Av Widar Nord den 1 maj 2017 kl 11.18

 

Efter att Bonnierägda DN publicerat en falsk nyhet om att inget av mina bolag betalat skatt förra året följer nu Peter Hjörnes västsvenska dagstidning Göteborgsposten upp med en artikel där jag utpekas som dömd pedofil.

GP-artikeln "Hatsajts huvudman åtalad för grovt barnporrbrott" är skriven av vänsteraktivisten Cecilia Vaccari och handlar egentligen om ett åtal mot en anonym bloggare som inte har något med Fria Tider att göra. Men utformningen på text och bild skapar med framgång intrycket att det istället är jag som är dömd för flera fall av sexbrott mot barn och nu även har åtalats för barnporrbrott.

Det rör sig knappast om ett olycksfall i arbetet. Vad sajten som omtalas i rubriken heter har man med kirurgisk precision utelämnat i ingressen, trots att det vore naturligt att nämna den där. Först sex textstycken ned i brödtexten, som bara var femte läsare läser, får man reda på att det inte handlar om Fria Tider. Och som av en slump ackompanjeras artikeln inte av bilder från den åtalades blogg – utan av ett kollage av artiklar från Fria Tider.

Varför har GP och dess ansvarige utgivare Christofer Ahlqvist bestämt sig för att begå ett sånt uppenbart fall av grovt förtal? Bakgrunden är politikerna i Stockholms tingsrätts tryckfrihetsjury nyligen mot bättre vetande frikände Expressen och dömde en invandringskritisk pensionär att betala 1,2 miljoner kronor i rättegångskostnader i ett förtalsmål, trots att Expressen hade gjort sig skyldiga till flera uppenbara fall av förtal mot pensionären.

Så ligger landet. Vi har fått en rättsligt immun men kriminell skara "etablerade medier" som nu fått carte blanche att förfölja den som säger något kritiskt om vårt sittande maktetablissemang. Det betyder kanske inte att Sverige är en diktatur – det är ju trots allt skillnad på att bli utpekad som pedofil och att placeras i Gulag. Men frågan är om Sverige är en rättsstat. Det är inte kännetecknande för en rättsstat att makten utser en skara favoritorganisationer som sätter i system att begå brott mot maktens kritiker, och som bara kan åtalas för dessa brott om en jury av nio politiker ger grönt ljus. Den svenska regimen och dess kritiker är inte lika inför lagen, helt enkelt, och det börjar bli pinsamt uppenbart.


Falsk nyhet om Fria Tider i DN

Av Widar Nord den 16 mars 2017 kl 22.10

Under torsdagen publicerade tidningen Dagens Nyheter en falsk nyhet med flera grova fel om både undertecknad och Fria Tider.

DN skriver att Fria Tider drivs av två bolag, ett i Sverige och ett i Estland, och att "inget av Widar Nords två bolag i Sverige och Estland betalade skatt 2016" trots att det är helt uppenbart att vi bedriver skattepliktig verksamhet. Påståendet är falskt. Det estniska bolaget FT News Group OÜ har löpande betalat in skatt under 2016. Se bland annat dessa skatte­inbetalningar.

Det svenska bolaget hade inga anställda, gjorde ingen vinst och bedrev ingen momspliktig försäljning under räkenskapsåret. Således ska företaget heller inte betala någon skatt. Däremot ska vi få tillbaka 2.128 kronor i moms för räkenskapsåret 2015. Detta har ännu inte skett, vilket är förklaringen på DN:s utspel på Twitter om att det "saknas" 2.039 kronor på skattekontot. Det jag nu skriver styrks av lämnade deklarationer och av balansräkningen för 2015.

Till följd av DN:s falska påståenden hör prenumeranter nu av sig och undrar, helt naturligt, om inte myndigheterna snart kommer stänga ned Fria Tider och placera undertecknad bakom lås och bom. Någon sådan risk föreligger inte. Varken Fria Tider eller jag har begått några skattebrott eller andra brott.

Verksamheten har dragits med vissa administrativa problem och förseningar under året, främst till följd av en EU-lagändring om moms på digitala tjänster. Att anpassa Fria Tider till det nya EU-direktivet har tagit stora resurser och mycket tid i anspråk, främst av mig personligen, men verksamheten är sedan en tid tillbaka fullt anpassad och vi börjar nu återhämta oss och få tid och pengar över till annat igen.

P.S. DN hörde av sig i god tid innan sin publicering idag men "glömde" uppenbarligen att konfrontera mig med uppgiften om att vi inte betalat en krona i skatt 2016. Vi får utgå från att arbetssättet – att inte kontrollera uppgifter som innebär brottsanklagelser – är en del av DN:s kvalitetsjournalistik.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.

Ledarbloggens webbsvep

Ledarbloggen tipsar

Gratis PDF-böcker

Då och då hittar ledarbloggen något läsvärt som finns gratis att ladda ned. Här är våra tips.

Revolt Against Nature. Murray Rothbards klassiska uppgörelse med egalitarismen.

Exit Folkhemssverige. Fyra akademiker om invandringen och välfärdens sönderfall.

Sverige – Sluten anstalt. Ulf Nilson och Jan Stenbecks bok om Sverige, Wallenberg­sfären och stats­individualismen.


Radio Mises

Radio Mises är en svensk politisk poddradio med fokus på Ludwig von Mises och Murray Rothbards idéer.

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Neocon Watch är en konservativ utrikespolitisk blogg från Ron Paul Institute. Med Michael Scheuer, Claes G. Ryn, Lew Rockwell mfl.