Almedalen 2018
Jonna Sima.

Liberal Twittervrede när Aftonbladet hyllar domprost

Publicerad 11 juli 2018 kl 08.02

Media. "Visbys domprost är ett föredöme för oss alla." Det skriver Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima efter att domprosten ringt i kyrkklockorna för att få tyst på den borgerlige profilen Thomas Gür. Artikeln orsakar en storm bland Gürs liberala anhängare på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i onsdags under Almedalsveckan som Svenska Dagbladet-profilen Thomas Gür höll ett "pop-up-seminarium" om "integration" vid domkyrkan i Visby.

Domprost Mats Hermansson tyckte att budskapet var "otrevligt" och ansåg att det var "fara å färde". Han beslutade därför att störa seminariet genom att ringa i kyrkklockorna.

I en ledarartikel i Aftonbladet konstaterar Jonna Sima att prostens beslut "fick Carl Bildt och andra konservativa debattörer att rasa".

Själv önskar hon dock att fler hade samma "antirasistiska reflexer som domprosten". 

"Samhället måste sända en tydlig signal om att det råder nolltolerans mot nazivåldet. Men vi behöver hjälpas åt att säga ifrån och markera mot rasismen och antidemokratiska krafter i vardagen. Visbys domprost är ett föredöme för oss alla", skriver Jonna Sima.

Mats Hermansson har själv efter medieuppmärksamheten backat och konstaterat att beslutet att ringa i kyrkklockorna var "överilat".

Jonna Simas artikel har fått kritik av liberaler på Twitter:


Nyheter från förstasidan

"Rhodossvensken" kan sitta häktad över ett år

"Inte så bra som ett svenskt fängelse". Sitter frihetsberövad misstänkt för flera gruppvåldtäkter på grekiska partyön Rhodos.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersens tankar inför valet. Hög tid inse att politikerna bara bryr sig om sig själva och sina importerade vänner.0 Plus

Mer från Media

PK-konflikten: Var det Frankrike eller Afrika som vann?

"Det är att falla in i rasismens fälla.". Expressen-profil kritisk till att svenska landslaget "påminde om ett gäng klonade Kalles Kaviar-pojkar".0 

Vänstertidningen ETC mot konkurs

Ska återbetala 8 miljoner skattekronor senast 31 augusti.. Nu samlar ägaren in pengar för att rädda verksamheten.0 

Sidor

Vetenskap

Sömnstörningar ger ökad risk för demens. Även ovanligt lång sömn är kopplat till kraftig riskökning.0 

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0