Makaveli Lindén.

Makaveli Lindén misstänks för ännu ett mord

Publicerad 7 november 2018 kl 00.45

Utrikes. Den 20-årige Uppsalabon Makaveli Lindén misstänks ha begått ytterligare ett mord under flykten från Norge, rapporterar norska Verdens Gang.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Belgiska mordoffret: Johanna Jostameling.

Makaveli Lindén efterlystes internationellt för knivmordet på den 24-årige norrmannen Heikki Bjørklund. I slutet av oktober greps 20-åringen i Dijon i Frankrike.

Nu misstänks han för ytterligare ett mord, som han ska ha begått på väg till Frankrike. Offret, 58-åriga Johanna Jostameling, hittades dödad i sin lägenhet i belgiska Mechelen den 24 oktober.

Hon dödades med flera knivhuggg och vi tror att hon hade legat död några dagar när hon hittades, säger, säger Nele Poelsmanns vid åklagarmyndigheten i Mechelen till norska VG.

Makaveli Lindén var en känd brottsling i Uppsala och har sedan 2014 dömts för en lång rad brott i Sverige. Så sent som i oktober 2017 dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för hänsynslösa rån mot en grupp svenskar i ett kollektiv i Uppsala. 

Han fick straffrabatt på grund av sin låga ålder och släpptes fri efter ett år eftersom Sverige tillämpar så kallad två tredjedelsfrigivning – vilket innebär att ett och ett halvt års fängelse egentligen är ett års fängelse. Detta trots att han allvarligt misskött sig i fängelset.

De svenska myndigheternas slappa hantering av brottslingen har fått hård norsk kritik. Den före detta norska justitieministern Per-Willy Amundsen har anklagat Sverige för "total naivitet" och bristande handlingskraft.


Nyheter från förstasidan

Populismen nu lika stor som socialdemokratin i Europa

"Det är ett historiskt skifte vi ser." Socialliberala tankesmedjan Timbros nya index nattsvart läsning för både liberaler och sossar.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus