Medlemsutskottet vill utesluta Patrik Ehn

Publicerad 13 mars 2013 kl 08.09

Inrikes.Sverigedemokraternas medlemsutskott har beslutat att ta personärendet mot Patrik Ehn vidare till partistyrelsen. Utskottet anser att Ehn bör uteslutas ur partiet.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat att Sverigedemokraternas gruppledare i Västra Götaland, Patrik Ehn, hotas av uteslutning efter att bland annat ha rekommenderat unga sverigedemokrater att läsa författaren Ernst Jünger. Ett personärende har även öppnats mot Daniel Rondslätt, som är politisk sekreterare i SD Väst.

Ärendena behandlades av Sverigedemokraternas medlemsutskott tidigare i veckan. Källor med god insyn i ärendet uppger till Fria Tider att utskottet beslutade att förorda att såväl Ehn som Rondslätt ska uteslutas. Frågan om uteslutning avgörs av partistyrelsen som kommer att sammanträda på måndag.

Uteslutningen av Ehn och Rondslätt uppges vara de första i en lång serie utrensningar som planeras av partiledningen.

Fria Tider har förgäves sökt Mattias Karlsson, vice gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen och den som pekas ut som initiativtagare till uteslutningsärendet mot Patrik Ehn. Partiets presschef Martin Kinnunen skriver dock i ett mejl till Fria Tider att man inte kommenterar personärenden innan beslut har fattats.

"Vad gäller medlemsutskottets arbete har vi inga ytterligare kommentarer förutom den information som delgavs TT med flera under föregående vecka", skriver Martin Kinnunen.

Artikeln är uppdaterad.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus