Medlemsutskottet vill utesluta Patrik Ehn

Publicerad 13 mars 2013 kl 08.09

Inrikes.Sverigedemokraternas medlemsutskott har beslutat att ta personärendet mot Patrik Ehn vidare till partistyrelsen. Utskottet anser att Ehn bör uteslutas ur partiet.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat att Sverigedemokraternas gruppledare i Västra Götaland, Patrik Ehn, hotas av uteslutning efter att bland annat ha rekommenderat unga sverigedemokrater att läsa författaren Ernst Jünger. Ett personärende har även öppnats mot Daniel Rondslätt, som är politisk sekreterare i SD Väst.

Ärendena behandlades av Sverigedemokraternas medlemsutskott tidigare i veckan. Källor med god insyn i ärendet uppger till Fria Tider att utskottet beslutade att förorda att såväl Ehn som Rondslätt ska uteslutas. Frågan om uteslutning avgörs av partistyrelsen som kommer att sammanträda på måndag.

Uteslutningen av Ehn och Rondslätt uppges vara de första i en lång serie utrensningar som planeras av partiledningen.

Fria Tider har förgäves sökt Mattias Karlsson, vice gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen och den som pekas ut som initiativtagare till uteslutningsärendet mot Patrik Ehn. Partiets presschef Martin Kinnunen skriver dock i ett mejl till Fria Tider att man inte kommenterar personärenden innan beslut har fattats.

"Vad gäller medlemsutskottets arbete har vi inga ytterligare kommentarer förutom den information som delgavs TT med flera under föregående vecka", skriver Martin Kinnunen.

Artikeln är uppdaterad.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus