Härvan runt Massi Fritz

”Minst 15 timmar till på varje räkning” – här saltar Massi Fritz fakturorna

Publicerad 28 februari 2018 kl 14.41

Lag & Rätt. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg har inlett ett disciplinärende mot kändisadvokaten Elisabeth Massi Fritz sedan det framkommit att advokaten bland annat saltar sina räkningar. Nu publicerar Aftonbladet nya bevis mot Massi Fritz.

Gilla artikeln på Facebook

I interna mejl kommenterar Massi Fritz de räkningar som hennes medarbetare har upprättat, och kräver att medarbetarna i efterhand ska få det att se ut som att de har gjort fler åtgärder i olika rättsprocesser än vad de faktiskt har gjort.

"Jag skulle vilja att det läggs på mer tid ang dessa räkningar. Minst 15 timmar till på varje” skriver Massi Fritz om två räkningar i vårdnadsmål.

"Tycker du behöver lägga till fler åtgärder och fler timmar, båda ärendena är gamla och det är fråga om en lång handläggningstid”, skriver hon i ett annat fall.

En av de anställda säger till Aftonbladet att det var "självklart" att Massi Fritz uppmanade henne att överdebitera i målen och att hon kom ihåg hur obehagligt hon tyckte det var med det bedrägliga arbetssättet.

– ”Lägg på 15 timmar". Hur fan ska jag kunna göra det? Jag har ju skrivit upp alla timmar jag har lagt ner, säger en av de tidigare anställda till Aftonbladet.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus