Härvan runt Massi Fritz

”Minst 15 timmar till på varje räkning” – här saltar Massi Fritz fakturorna

Publicerad 28 februari 2018 kl 14.41

Lag & Rätt. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg har inlett ett disciplinärende mot kändisadvokaten Elisabeth Massi Fritz sedan det framkommit att advokaten bland annat saltar sina räkningar. Nu publicerar Aftonbladet nya bevis mot Massi Fritz.

Gilla artikeln på Facebook

I interna mejl kommenterar Massi Fritz de räkningar som hennes medarbetare har upprättat, och kräver att medarbetarna i efterhand ska få det att se ut som att de har gjort fler åtgärder i olika rättsprocesser än vad de faktiskt har gjort.

"Jag skulle vilja att det läggs på mer tid ang dessa räkningar. Minst 15 timmar till på varje” skriver Massi Fritz om två räkningar i vårdnadsmål.

"Tycker du behöver lägga till fler åtgärder och fler timmar, båda ärendena är gamla och det är fråga om en lång handläggningstid”, skriver hon i ett annat fall.

En av de anställda säger till Aftonbladet att det var "självklart" att Massi Fritz uppmanade henne att överdebitera i målen och att hon kom ihåg hur obehagligt hon tyckte det var med det bedrägliga arbetssättet.

– ”Lägg på 15 timmar". Hur fan ska jag kunna göra det? Jag har ju skrivit upp alla timmar jag har lagt ner, säger en av de tidigare anställda till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0