Muf: Vi i "den riktiga högern" gillar abort

Publicerad 11 mars 2019 kl 09.52

Inrikes. Muf lanserar nu en kampanj med sloganen "höger på riktigt". Enligt det moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa är man bland annat inte en del av den riktiga högern om man som SD vill "begränsa aborträtten".

Gilla artikeln på Facebook

"MUFs nya kampanj: Höger på riktigt! C, L och SD pratar om frihet och att stoppa sosseriet, men så vill man ändå höja skatter och bidrag, begränsa aborträtten eller på andra sätt reglera och styra. Vi är Sveriges enda höger", skriver Benjamin Dousa på Twitter.

På en bild i inlägget syns Dousa tillsammans med en annan Muf-medlem, båda iklägga tröjor med trycket "Höger på riktigt!"

Inlägget har fått över hundra kommentarer, varav många är hånfulla.

"Så du är för fri abort till födsel? Annars begränsar du ju också aborträtten", skriver exempelvis en användare.

Facebook skriver Muf att kampanjen går ut på att värva 1.000 nya medlemmar till Moderaterna och ungdomsförbundet på en vecka. Bland annat kan den som vill lägga till en "höger på riktigt"-knapp på sin profilbild. 

I en video som laddats upp på Facebook som en del av kampanjen säger Benjamin Dousa att Sverige "inte hade varit sig likt idag" utan Moderaterna. Bland annat hade man då bara kunnat köpa alvedon på apoteket, förklarar den 26-årige liberalen.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus