Knivmorden på Ikea

Nationalister kastade ägg på Ikea-mördarens asylboende

Publicerad 14 augusti 2015 kl 08.01

Inrikes. Ett tiotal personer demonstrerade under torsdagskvällen utanför ett asylboende i Arboga. På boendet bodde den 36-årige eritrean som har erkänt måndagens dubbelmord på Ikea i Västerås, och bakom demonstrationen låg den nationalistiska grupperingen Nordisk Ungdom.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt polisen skrek demonstranterna, som är hemmahörande i Stockholmstrakten, i en megafon och kastade ägg på boendet.

– Vi kom till boendet med flaggor, fanor och banderoll där det stod att nog är nog. Sen höll vi ett tal utanför boendet och skrek lite slagord. Sen finns det en möjlighet att det kan ha flugit ett ägg eller två mot boendet, säger Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg till Nyheter Idag.

Polisen upplöste demonstrationen och deltagarna misstänks nu för brott mot ordningslagen – olaga demonstration, enligt Bärgslagsbladet.

Sedan tidigare har polisen infört "trygghetsskapande åtgärder" på boendet och den 23-årige eritrean som misstänktes vara medbrottsling till 36-åringen har fått polisskydd.

– Den här aktionen riktar sig inte bara mot de som är där utan det riktar sig mot alla politiker. Boendet blev en symbol mot vad som hänt. Det här kommer ju spridas i sociala medier och så, det riktar sig inte bara mot boendet utan mot hela asylindustrin, säger Fredrik Hagberg till Nyheter Idag.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus