Norges statsminister Erna Solberg.

Norge: Invandrare ska lära sig norska för att få socialbidrag

Publicerad 22 februari 2019 kl 18.37

Utrikes. I Norge kommer man nu ställa språkkrav på invandrare som vill ha socialbidrag, uppger Nettavisen. Bakgrunden är att invandrare suger staten på miljarder.

Gilla artikeln på Facebook

I Sverige har politikerna lurat i folket att man kraftigt minskat invandringen, trots att det enbart förra året kom drygt 132.000 invandrare och att invandringen står för 78 procent av folkökningen.

Men i grannländerna gör man förändringar på riktigt. Igår beslutade Danmark om att införa en helt ny invandringspolitik som ska ha som fokus att skicka hem invandrare i stället för att "integrera" dem. 

Även i Norge fortsätter man dra åt livremmen.

2017 betalade den norska staten ut 6,6 miljarder norska kronor i socialbidrag, varav cirka hälften gick till invandrare.

De värsta bidragstagarna kommer från Afrika och Asien (oklart vad som menas med Asien, i brittiska medier syftar det på Mellanöstern), som mottog 86 procent av bidragen till invandrare.

– Vi måste ställa krav på att invandrare lär sig norska, som motprestation för att de ska få socialt bistånd, säger nu statsminister Erna Solbergs (Højre ) till Nettavisen.

Enligt den norska statsministern bidrar socialbidragen till att människor fastnar i ett bidragsberoende och förlorar självförtroende samt inspiration att göra något vettigt med sina liv.

De nya reglerna, som alltså ska motverka passivitet, införs 2020.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus