Norges statsminister Erna Solberg.

Norge: Invandrare ska lära sig norska för att få socialbidrag

Publicerad 22 februari 2019 kl 18.37

Utrikes. I Norge kommer man nu ställa språkkrav på invandrare som vill ha socialbidrag, uppger Nettavisen. Bakgrunden är att invandrare suger staten på miljarder.

Gilla artikeln på Facebook

I Sverige har politikerna lurat i folket att man kraftigt minskat invandringen, trots att det enbart förra året kom drygt 132.000 invandrare och att invandringen står för 78 procent av folkökningen.

Men i grannländerna gör man förändringar på riktigt. Igår beslutade Danmark om att införa en helt ny invandringspolitik som ska ha som fokus att skicka hem invandrare i stället för att "integrera" dem. 

Även i Norge fortsätter man dra åt livremmen.

2017 betalade den norska staten ut 6,6 miljarder norska kronor i socialbidrag, varav cirka hälften gick till invandrare.

De värsta bidragstagarna kommer från Afrika och Asien (oklart vad som menas med Asien, i brittiska medier syftar det på Mellanöstern), som mottog 86 procent av bidragen till invandrare.

– Vi måste ställa krav på att invandrare lär sig norska, som motprestation för att de ska få socialt bistånd, säger nu statsminister Erna Solbergs (Højre ) till Nettavisen.

Enligt den norska statsministern bidrar socialbidragen till att människor fastnar i ett bidragsberoende och förlorar självförtroende samt inspiration att göra något vettigt med sina liv.

De nya reglerna, som alltså ska motverka passivitet, införs 2020.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Utrikes

EU betalar domstol för att åtala Assad

Finansierar process vid kontroversiella ICC.. Omstridda domstolen kan anse sig behörig att åtala Syriens statsledning även utan stöd i FN.0 

Danmark tänker förbjuda utländska bidrag till moskébyggen

Regeringen och stödpartiet Dansk Folkeparti jobbar på en ny lag.. "Vi har varit extremt frustrerade när moskébyggen har finansierats från utlandet."0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus