Gotland byter folk
Gotland plågas sedan länge av brist på invandrare, menar öns politiker. Nu ska ett nytt åtgärdspaket råda bot på problemet.

Nu ska Gotland bli mångkulturellt

Publicerad 7 april 2014 kl 14.10

Inrikes.Ett nytt åtgärdspaket ska locka fler invandrare till Gotland. En utredning om hur ön kan göras mångkulturell ska vara klar i maj.

Gilla artikeln på Facebook

Gotlands landshövding tog redan 2012 initiativ till att locka fler invandrare till regionen genom ett så kallat ”Gotlandspaket”.

Planerna möttes av en proteststorm från öns befolkning. Många hade svårt att förstå varför Gotland frivilligt skulle dra på sig samma problem i form av bidragsberoende och brottslighet som invandring lett till på många andra platser i Sverige.

Protesterna avfärdades som en ”hatkampanj” och Gotland har sedan dess lovat regeringen att vidta åtgärder för att öka invandringen till ön.

Det som sätter käppar i hjulet för planerna på att göra Gotland mångkulturellt är emellertid att invandrare överlag inte är intresserade av att flytta dit.

Region Gotland har därför bestämt sig för att utreda hur Gotland ska kunna bli mer attraktivt för invandrare. Utredningen ska utföras under ledning av ”Gotlands integrationsnätverk” och vara klar i maj, uppger Hela Gotland.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0