Foto: JoanneQEscober/Flickr

Nytt fall av exorcism i Borås

Publicerad 13 april 2012 kl 07.50

Inrikes.Tidigare i år åtalades fyra personer i Borås efter att ha utsatt en 14-åring för våldsamma andeutdrivningar. Nu har ännu ett fall av exorcism nystats upp och än en gång är offret en 14-årig Boråsbo.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i tio-årsåldern som den nu 14-åriga flickans föräldrar hade fått för sig att hon var besatt av onda andar. För att försöka driva ut andarna skadade de henne så svårt att hon fick föras till sjukhus med ambulans, skriver Dagens Nyheter enligt TT.

Efter att föräldrarna, som nu har anhållits, begärde bidrag för att åka till Kongo och genomföra exorcismen så placerades flickan i fosterhem, men det var först ifjol som hon vågade berätta om misshandeln.

Inte första fallet
För några månader sedan åtalades två pastorer och föräldrarna till en annan 14-åring i Borås. De hade misshandlat henne under nattliga ritualer efter att föräldrarna trott att hon varit på häxmöten, skrev Borås Tidning då.

Ena pastorn berättade i förhör att hon studerat om elaka häxor som agerar vid fullmåne och att hon tidigare drivit ut demoner och onda krafter.

Även då rörde det sig om personer med bakgrund från Kongo.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus