Ungerns premiärminister förstår inte varför invandringsfrågan skulle vara så komplicerad. Det är ju bara att inte släppa in någon, och skicka ut de som redan tagit sig in i Europa.

Orbán om hur man löser invandringen: "Släpp inte in nån och skicka hem resten"

"Så enkelt är det"

Publicerad 21 september 2018 kl 17.04

Utrikes. Under EU-toppmötet i Salzburg diskuterades bland annat frågan om invandring. Ungerns premiärminister Viktor Orbán hade en enkel lösning: släpp inte in några och skicka hem de som redan lyckats ta sig in i Europa.

Gilla artikeln på Facebook

EU har bland annat kommit fram till att man ska ta hjälp av Egypten för att hindra att så kallade båtmigranter tar sig till Europa.

EU-byråkraterna vill också inrätta en gemensam gränskontroll med 10.000 vakter, något Ungern motsäger sig eftersom man inte vill lämna över makten över sina gränser till EU. Den ungerska regeringen menar att nationella och "patriotiska" vakter är mycket bättre.

När Ungerns premiärminister Viktor Orbán i samband med mötet i Österrike fick frågan hur man kan lösa "problemet med invandring", svarade han snabbt och konkret:

– Släpp inte in någon och de som redan är inne skickas hem, sade han, något även New York Times uppmärksammat.

– Så enkelt är det, betonade han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus