Orbán spår "två civilisationer" – tror Västeuropa kommer bli muslimsk blandkultur

Publicerad 11 januari 2019 kl 13.57

Utrikes. Ungerns premiärminister Viktor Orbán ställer sig nu bakom planen på att skapa en pakt mot de mångkulturella statsmakterna i Västeuropa, som fyller Europa med invandrare och islam. Han spår ett Europa uppdelat i två civilisationer. Själv kommer han dock aldrig kompromissa om invandringen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var tidigare i veckan som Italiens inrikesminister och vice premiärminister Matteo Salvini sade att Italien och Polen kommer gå ihop för att skapa en "europeisk vår".

Detta för att avsluta den franska och tyska dominansen i Europa, och för att skapa en renässans av "sanna europeiska värderingar".

Målet är att vinna Europaparlamentsvalet i maj, för att skifta EU i en betydligt mer nationsvänlig riktning.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán ställer sig bakom idén om att bilda en axelmakt mot de invandringsvurmande länderna i Västeuropa.

Ledare som Emmanuel Macron ska tvingas att "respektera ungrarnas beslut att inte bli en invandrarnation", menar han, uppger The Independent.

– Jag önskar att Europa får en politisk kraft som ligger till höger om Europeiska folkpartiet [det största partiet i Europaparlamentet], en Rom-Warszawa-axel som är kapabel att styra, att ta ansvar och motsätta sig invandring, säger Viktor Orbán i ett uttalande.

Enligt Orbán ska det aldrig ske någon kompromiss när det gäller invandring.

Den ungerske premiärminister säger också att han tror det kommer uppstå "två civilisationer" i EU – "en blandad muslimsk kristen i väst och en traditionell i Centraleuropa".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus